Sute de premii în bani la „Slatina, dragostea mea”. Cine vor fi beneficiarii. Detalii din program

Consilierii locali ai municipiului-reşedinţă de judeţ au aprobat, în şedinţa extraordinară a legislativului local, alocarea fondurilor necesare organizării celei de-a XI-a ediţii a manifestării „Slatina, dragostea mea”, dar şi programul acţiunilor care se vor desfăşura pe durata a cinci zile, în perioada 20 – 24 ianuarie. Suma totală alocată este de 600.000 de lei, din care o bună parte va fi folosită pentru acordarea de premii.
 
În cadrul evenimentului se vor desfăşura atât acţiuni cultural-artistice (spectacole de teatru şi muzică), cât şi tradiţionalele gale în care vor fi decernate premii pentru elevii, sportivii, profesorii şi antrenorii care s-au evidenţiat în activitate, premii de fidelitate pentru familiile slătinene care au împlinit 50 de ani de căsătorie până la sfârșitul anului 2015, premii pentru activitatea managerială, economică, culturală şi sportivă etc. 
 
„Propunem spre aprobare, ca pentru ediţia din acest an să fie alocată suma de 600.000 lei, întrucât manifestarea se va desfăşura pe parcursul a cinci zile şi include un program care constă în acordarea a numeroase burse, premii, distincţii, evenimente artistice. Această sumă urmează să fie prevăzută în bugetul local, Capitolul cultură, religie şi acţiuni privind activitatea sportivă şi de tineret”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre adoptat, joi seară, de aleşi. 
 
Ultima zi a manifestărilor este dedicată Unirii Principatelor. Vor fi ceremoniale militare şi religioase, depuneri de coroane la statuia lui Alexandru Ioan Cuza şi, evident, se va juca Hora Unirii. Organizatorii nu au uitat nici de tradiţionalele sărmăluţe cu mămăliguţă, câteva mii de porţii urmând să fie servite populaţiei participante – totul pe fond folcloric, pentru că pe esplanadă va fi susţinut un concert extraordinar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here