Olt: Mai mulţi administratori de drumuri, amendaţi pentru că nu şi-au îndeplinit sarcinile legale pe timp de iarnă

Peste 350 de poliţişti au luat parte, miercuri, la acţiunile desfăşurate în Olt pentru limitarea efectelor fenomenelor meteo. Opt administratori de drumuri şi operatori economici au fost sancţionaţi contravenţional pentru neîndeplinirea obligaţiei de a întreţine corespunzător drumurile publice pe timp de iarnă.

În contextul fenomenelor meteorologice existente în aceste zile (carosabil acoperit cu polei), peste 350 de poliţişti olteni au acţionat, miercuri, pe raza întregului judeţ pentru limitarea efectelor fenomenelor meteo.

Oamenii legii au acţionat cu 207 mijloace auto pentru a interveni în cazul eventualelor persoane înzăpezite, blocate în trafic şi expuse unor situaţii de risc, precum şi pentru informarea populaţiei, a conducătorilor auto în special, în ceea ce priveşte circulaţia rutieră pe drumurile publice.

Totodată, poliţiştii au monitorizat modul de derulare a contractelor de deszăpezire. Astfel, au fost aplicate opt sancţiuni contravenţionale atât administratorilor de drumuri, cât şi operatorilor economici prestatori de servicii, pentru neîndeplinirea obligaţiei de întreţinere a drumurilor publice pe timp de iarnă, potrivit reglementărilor în vigoare. 

„Ca urmare a activităţilor desfăşurate de poliţişti, pe raza judeţului Olt nu au fost semnalate drumuri cu circulaţia întreruptă din cauza vremii nefavorabile sau a unor accidente rutiere, autovehicule blocate ca urmare a derapării în afara parţii carosabile şi nu au existat victime”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, comisarul şef Claudia Radu.

Echipaje ale Poliţiei vor continua să acţioneze zilnic pe reţeaua de drumuri din judeţ, recomandând participanţilor la trafic măsurile specifice pentru circulaţia în condiţii de siguranţă, intervenind în toate zonele cu risc şi monitorizând operatorii economici care au contracte încheiate pentru deszăpezirea şi împrăştierea materialelor antiderapante pe reţeaua de drumuri naţionale şi judeţene.

Conducerea IPJ Olt le recomandă conducătorilor auto să evite efectuarea deplasărilor în zonele aflate sub avertizare, iar dacă acestea nu pot fi amânate, să pornească la drum numai după ce s-au interesat cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică existentă. 

De asemenea, autovehiculele trebuie să fie echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope de iarnă, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare – dezaburire funcţional etc.).

„În timpul deplasării, cei de la volan trebuie să manifeste prudenţă sporită, să circule cu viteză redusă, să păstreze distanţa în mers, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor”, a mai precizat Claudia Radu.

Este, de asemenea, obligatoriu ca toţi conducătorii auto să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri care acţionează pe arterele pe care se circulă îngreunat şi să permită accesul utilajelor de deszăpezire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here