Peste 1.400 de persoane din Olt au fost diagnosticate cu viroză şi pneumonie în prima săptămână a anului

Noul an a debutat cu peste 1.400 de infecţii respiratorii acute şi pneumonii în prima săptămână, anunţă Direcţia de Sănătate Publică (DSP) printr-un comunicat de presă.

În prima săptămână a anului 2016, la nivelul judeţului Olt peste 900 de persoane au fost diagnosticate cu infecţii respiratorii acute, pentru 35 dintre pacienţi fiind nevoie internarea în spital, se arată în comunicatul citat. De asemenea, alte 489 de persoane au fost diagnosticate cu pneumonie, aproape 100 având nevoie de îngrijiri medicale în spital. 

„Frecvenţa îmbolnăvirilor prin ARI (infecţie respiratorie acută – n.r.) se menţine constantă faţă de media ultimelor trei săptămâni”, a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Olt, Gabriela Gogiu. 
Din achiziţia Ministerului Sănătăţii, judeţului i-au fost repartizate, pentru sezonul rece 2015 – 2016, 25.870 doze de vaccin gripal în trei tranşe, din care 24.322 de doze au fost utilizate. Dintre acestea, 79 au fost administrate în prima săptămână din 2016. Printre beneficiari s-au numărat persoanele aflate în evidenţă cu afecţiuni cronice şi persoane peste 65 de ani.
  

„Stocul de vaccin gripal la nivelul Depozitului Antiepidemic al DSP Olt este de 1.500 de doze, alte 48 de doze făcând parte din stocul cabinetelor medicilor de familie”, a mai precizat Gabriela Gogiu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here