Primarul localităţii oltene Tătuleşti, Lucian Istrate, a fost împuşcat mortal la o partidă vânătoare

Primarul localităţii oltene Tătuleşti, Lucian Istrate, a fost împuşcat mortal, sâmbătă, de un prieten, în timpul unei partide de vânătoare autorizate, informează OLT-ALERT. Sosiţi la intervenţie, medicii de la Ambulanţă nu au mai putut face nimic altceva decât să constate decesul. Poliţia a demarat cercetările pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul. 

Tragicul eveniment s-a petrecut în jurul orei 11.20, pe un fond de vânătoare din zona localităţii Tătuleşti. Victima nu a fost împuşcată intenţionat, ci din greşeală, potrivit primelor informaţii. În urma unui apel la 112, către locul evenimentului au plecat un echipaj SMURD, dar şi o echipă medicală de la Ambulanţă. Între timp, victima a fost urcată într-o maşină particulară care a plecat spre Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Ambulanţa s-a întâlnit cu autoturismul care îl transporta pe edil în zona localităţii Jitaru. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic, fiind nevoiţi doar să constate decesul edilului. 

„A fost un apel la 112 şi imediat un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă a plecat spre locul indicat. Între timp, pacientul a fost urcat într-un autoturism particular care a plecat spre Slatina. Ambulanţa s-a întâlnit cu autoturismul în zona localităţii Jitaru. Pacientul prezenta o plagă în zona inimii. Nu au fost iniţiate manevre de resuscitare, întrucât trecuse mai mult de 30 de minute de la deces, astfel că decesul a fost constatat oficial de medic¨, a declarat, pentru OLT-ALERT, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt, medicul Marian Furtună.

Poliţiştii au demarat cercetările pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, deschizând dosar pentru ucidere din culpă.

„La data de 9 ianuarie a.c., prin SUAU 112, am fost sesizaţi de către un bărbat, de 43 ani, din municipiul Piteşti, despre faptul că, în timp ce se aflau pe un fond de vânătoare din comuna Tătuleşti, la o partidă de vânătoare, a împuşcat accidentat, în zona pieptului, un bărbat din comuna Tătuleşti, participant la vânătoare. La scurt timp, bărbatul împuşcat a decedat. Din primele cercetări, s-a stabilit că partida de vânătoare, de fazani şi iepuri, era autorizată, la aceasta participând şapte vânători, deţinători legali de armă de vânătoare, şi cinci gonaci. S-a dispus efectuarea necropsiei, în vederea stabilirii cu exactitate a cauzei decesului. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţia Judeţean Olt, comisarul şef Claudia Radu.

Edilul decedat nu era deţinător de armă, acesta participând în calitate de gonac la partida de vânătoare în care şi-a pierdut viaţa.

Lucian Istrate avea 49 de ani, se afla la cel de-al treilea mandat de primar şi era membru al Partidului Social Democrat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here