Ucigaşul primarului din Tătuleşti, Dan Fota, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile

Bărbatul din Piteşti care sâmbătă l-a împuşcat mortal pe primarul comunei oltene Tătuleşti în timpul unei partide de vânătoare, a fost plasat sub control judiciar de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, informează, duminică, OLT-ALERT.

Procurorii au luat această măsură ţinând cont de gravitatea faptei, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. 
 

„La data de 09.01.2016, Poliţia Oraşului Scorniceşti a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt cu privire la faptul că în aceeaşi dată în jurul orei 11.00, în urma participării la o activitate de vânătoare de pe Fondul de Vânătoare nr. 9 Tătuleşti, o persoană a fost împuşcată mortal.Având în vedere gravitatea faptei, evidenţiată nu numai in modalitatea de comitere, dar şi de urmarea produsă, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând de la data de 10.01.2016 până la data de 09.03.2016”, se arată în documentul citat.

Deşi, prin ordonanţa aceluiaşi parchet, iniţial s-a dispus începerea urmăririi penale în cauză cu privire la infracţiunea omor, ulterior s-a decis schimbarea încadrării juridice, vânătorul vizat fiind acum urmărit penal pentru infracţiunea de ucidere din culpă. 

Primarul comunei oltene Tătuleşti, Lucian Istrate, a fost împuşcat mortal, sâmbătă, în timpul unei partide de vânătoare autorizată, organizată pe raza localităţii. Edilul avea calitea de gonaci când a fost împuşcat, accidental, de un vânător, Dan Fota, din Piteşti. Sosiţi la intervenţie, medicii de la Ambulanţă nu au mai putut face nimic altceva decât să constate decesul. 

Vânătorul care l-a împuşcat pe edil a trecut în urmă cu şapte ani printr-o dramă familială cauzată tot de o armă de vânătoare. În februarie 2009, fiul său de 6 ani şi jumătate a murit împuşcat de către un adolescent care se juca în timp ce se afla în vacanţă la bunici, în comuna Tătuleşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here