Deşi nevalidat de conducerea partidului, liberalul Bălaşa îşi face campanie electorală pentru Primăria Slatina

Deşi nu a fost validat de conducerea partidului, liberalul Marius Bălaşa îşi face, oficial, campanie electorală pentru Primăria Slatina. Oficial, dar ilegal, pentru că Legea 67/ 2004 privind alegerea autoritatilor administratiei publice locale stabileşte clar condiţiile în care aspiranţii la o funcţie publică îşi pot face campanie electorală.

Geamurile spaţiului închiriat de curând de liberalul Marius Bălaşa în buricul Slatinei, Lângă sediul Bibliotecii Judeţene „Ion Minulescu”, au fost tapetate, săptămâna trecută, cu afişe mari care conţin imaginea candidatului nevalidat al PNL, cât şi texte cu clare mesaje electorale pentru populaţie. În primul rând, chiar conducerea PNL Olt a susţinut public, prin vocea deputatului Gigel Sorinel Ştirbu, co-preşedinte al organizaţiei judeţene, că Marius Bălaşa, desemnat în urma unui scandal monstru să intre în cursa electorală pentru Primăria Slatina, poate fi declarat candidat oficial al partidului în urma validării sale de conducerea naţională a partidului, lucru care, până în momentul de faţă, nu s-a întâmplat. Pe de altă parte, Bălaşa, care şi-a făcut cuib electoral în spaţiul în care îşi făcuse, în 2012, şi omul de afaceri Doru Mitrache, fost candidat la funcţia de primar al municipiului Slatina din partea Partidului Verde, încalcă prevederile legale, întrucât Legea 67/ 2004 privind alegerea autoritatilor administratiei publice locale stipulează, la articolul 61: „Campania electorală începe cu 30 de zile înainte de data desfăşurării alegerilor şi se încheie în ziua de sâmbată care precedă data alegerilor, la ora 7,00”.

Conducerea PNL Olt a anunţat oficial, în octombrie 2015, că, în urma unui sondaj de opinie realizat de o firmă din Iaşi la comanda organizaţiei, Marius Bălaşa este candidatul Partidului Naţional Liberal la funcţia de primar al Slatinei. Anunţul a fost făcut după mai multe amânări şi scandaluri în organizaţie legate de nemulţumirea manifestată de mai mulţi membri faţă de modul în care a fost realizat sondajul. Ei l-au acuzat pe Ştirbu că s-ar fi implicat în influenţarea rezultatelor acestui studiu sociologic pentru a-l ajuta pe Marius Bălaşa, protejatul său, să câştige competiţia internă pentru desemnarea candidatului cu cele mai mari şansă în câştigarea alegerilor pentru funcţia de primar. Ulterior, Ştirbu a declarat într-o conferinţă de presă că Bălaşa va fi, practic, candidatul oficial oficial al PNL la Primăria Slatina după validarea sa de forurile conducerii centrale a partidului. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here