Preşedintele Mişcării Populare Olt, Marian Vasile, a demisionat din toate funcţiile deţinute în partid

Preşedintele Mişcării Populare Olt, Marian Vasile, a demisionat, luni, din toate funcţiile deţinute în partid. El a făcut acest anunţ în cadrul unei conferinţe de presă, luând prin surprindere inclusiv colegii de partid. 

Marian Vasile şi-a motivat gestul spunând că nu se mai regăseşte în proiectul Mişcării Populare. Rămâne, totuşi, membru al partidului, susţinând că nu a demisionat din funcţii pentru a pleca spre alt partid. Marian Vasile ocupa funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene, dar pe cea de secretar executiv al partidului la nivel naţional. De asemenea, el era preşedinte al MP Studina, dar şi pe cea de responsabil regional al partidului pe zona Oltenia.

„Începând de azi (luni, 11 ianuarie – n.r.), tot ceea ce înseamnă activitate politică a Mişcării Populare se închide din punctul meu de vedere: îmi dau demisia din toate funcţiile pe care le deţin în Mişcarea Populară. Nu-mi pare rău de absolut nimic din ceea ce am făcut până acum politic şi uman, nu-mi pare rău de nici un efort pe care l-am făcut pentru construcţia acestui partid, pe care l-am considerat ca pe un copil. Dacă ar trebui să fac din nou lucrul acesta probabil că aş lua-o de la capăt. Sunt nişte decizii pe care le-am luat în deplină cunoştinţă de cauză, cu destulă luciditate şi maturitate, considerând că în proiectul acesta în care am crezut nu mă mai regăsesc”, a declarat, pe nepusă masa, Marian Vasile.

Proaspătul demisionar spune că, în urmă cu câteva luni, a fost, de asemenea, pe punctul de a renunţa la funcţiile politice deţinute, dar că, după o convorbire cu Traian Băsescu, a renunţat.

„Ideea de a părăsi acest proiect am mai avut-o acum câteva luni, numai că, atunci, după lungi discuţii, şi telefonice, şi personale, cu preşedintele nevalidat pe atunci Traian Băsescu, am luat hotărârea de a reveni la decizia pe care o luasem şi am continuat acest proiect”, a dezvăluit Marian Vasile. 

Acesta a mai spus că nu va pleca la un alt partid. „Nu am luat această decizie pentru a pleca undeva, ci pentru că am considerat că, la această oră, eu şi cei care conduc proiectul Mişcarea Populară nu mai suntem pe aceeaşi lungime de undă, din mai multe puncte de vedere”, a subliniat Marian Vasile, spunând că Traian Băsescu nu se numără printre cei la care se referă şi că, în afară de preşedintele partidului, mai sunt şi alte persoane de calitate.

Deşi a spus că nu neînţelegerile cu secretarul general al MP Olt, fostul senator Marin Bobeş, a fost motivul real al demisiei sale, Marian Vasile a vorbit şi despre un puci pe care fostul parlamentar, împreună cu alte persoane, l-au încercat împotriva sa. În puciul derulat cu puţin înaintea Crăciunului ar fi fost implicat şi fostul viceprimar al Slatinei Gabriel Diaconu, ieşit nu demult din puşcărie, unde şi-a ispăşit o pedeapsă de câţiva ani pentru fapte de corupţie. De altfel, Marian Vasile susţine că nu este pentru prima oară când Marin Bobeş ar fi încercat să îl înlăture de la conducere şi că de fiecare dată ar fi eşuat.

Structurile de conducere în Mişcarea Populară Olt nu erau statuate prin alegeri, conferinţa judeţeană urmând să fie organizată în data de 23 ianuarie 2016. Pe de altă parte, alegerile interne înainte de alegerile electorale locale nu sunt pe placul lui Marian Vasile, care afirmă că „o conducere în cadrul unui partid ar trebui legitimată de o bătălie electorală”. 

Întrebat cine îi va prelua atribuţiile de conducere până la alegerile interne oficiale, Marian Vasile a spus că nu ştie cine îl va înlocui. De asemenea, întrebat ce se va întâmpla cu cel desemnat oficial să candideze la funcţia de primar al Slatinei, profesorul Victor Iacobescu, Vasile a răspuns la fel: „Nu ştiu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here