FOTO Primarul din Tătuleşti, Lucian Istrate, a fost condus, marţi, pe ultimul drum de peste 1.000 de oameni

Primarul localităţii Tătuleşti, Lucian Istrate, împuşcat mortal, sâmbăta trecută, în timpul unei partide de vânătoare, a fost condus, marţi, pe ultimul drum de peste 1.000 de persoane. Alături de familie şi localnici s-au aflat tot staff-ul politic al PSD Olt, parlamentarii social-democraţi ai judeţului, dar şi mulţi primari, nu doar din zonă.

Sute şi sute de oameni au vărsat lacrimi, marţi, la despărţirea de primarul ucis accidental cu o armă de vânătoare. Printre cei peste 1.000 de participanţi la ceremonia de înmormântare s-au numărat şi mulţi colegi de partid ai edilului, nelipsind liderii PSD Olt, în frunte cu Paul Stănescu, preşedintele organizaţiei şi al Consiliului Judeţean, şi cu preşedintele executiv al PSD Olt, Marius Oprescu, vicepreşedinte al CJ.

De la primar au ţinut să îşi ia adio şi parlamentarii sociali-democraţi ai judeţului, prefectul Silviu Neacşu, dar şi mulţi primari nu doar din zonă, ci şi din alte părţi ale judeţului. 

După o primă slujbă religioasă oficiată de preoţii comunei acasă la familia celui decedat, principala slujbă de la biserică a fost oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu episcopul Slatinei şi Romanaţilor, PS Sebastian Slătineanul. Slujba s-a ţinut în curtea bisericii din cauza numărului mare de participanţi.

Au fost rostite, apoi, cuvinte frumoase despre firea blândă şi despre calităţile de edil ale primarului, ales în fruntea comunei de majoritatea populaţiei în trei rânduri consecutive. 

 

El a fost unic, alt primar care să-i semene nu va mai exista, spuneau, cu ochii în lacrimi, localnicii. Zeci de coroane i-au împodobit mormântul fostului primar.


Primarul din Tătuleşti a murit sâmbătă după ce a fost împuşcat la o partidă de vânătoare unde participa nu ca vânător, ci ca gonaci. El a fost împuşcat în inimă de un bărbat din Piteşti. Medicii de la Ambulanţă care au intervenit pentru salvarea victimei nu au putut decât să constate decesul edilului. Poliţia a demarat cercetări pentru omor din culpă.

Lucian Istrate avea 49 de ani, era membru al PSD şi se afla la al treilea mandat de primar al comunei Tătuleşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here