Candidatura lui Victor Iacobescu la Primăria Slatina se clatină. Bobeş: Căutăm cea mai bună variantă

Deşi are candidat anunţat pentru funcţia de primar al Slatinei în persoana profesorului Victor Iacobescu, sub noua conducere configurată, marţi, prin numirea lui Marin Bobeş în funcţia de preşedinte interimar organizaţiei judeţene, Mişcarea Populară Olt caută „cea mai bună variantă” pentru primăria municipiului-reşedinţă de judeţ.
 
Declaraţia îi aparţine noului preşedinte interimar Marin Bobeş, care miercuri a spus, într-o conferinţă de presă, că are în gând cinci variante (nume – n.r.) pentru candidatura la funcţia de primar al Slatinei. Printre cei cinci nu s-ar număra şi Bobeş.
 
„La acest moment avem candidat, dar nu avem organizaţie (la Slatina – n.r.). Este posibil ca domnul profesor Iacobescu să rămână candidat, dar vom face nişte sondaje. Avem încă două sau trei variante. Vom face nişte sondaje ale noastre şi vom pune candidat care să ia cel puţin atâtea voturi câte aş putea să iau eu”, a declarat Marin Bobeş, afirmând că numărul de voturi pe care le-ar acumula el dacă ar candidat la Primăria Slatina ar fi de minimum 6.000. 
 
Pe de altă parte, referindu-se la demisia predecesorului său, Marian Vasile, din funcţiile pe care le deţinea în partid, Marin Bobeş a lăsat să se înţeleagă faptul că decizia lui Vasile ar fi fost ….. de conducerea Mişcării Populare pentru inactivitate politică. 
 
„Vreau să spun că situaţia organizatorică a partidului la Olt nu a fost una roză. Demisia este un act unilateral. El a mai vrut să facă asta dar l-am convins eu că nu e bine să plece. Probabil că o discuţie între conducere şi domnul Marian a dus la decizia pe care acesta a luat-o”, a reliefat Marin Bobeş. 
 
Marian Vasile a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că demisionează din toate funcţiile deţinute în partid, motivul fiind acela că nu se mai regăseşte în proiectul Mişcării Populare. După anunţul mediatizat de mass-media locale, Vasile spune că a fost contactat telefonic de Traian Băsescu şi Eugen Tomac, care l-au rugat să se mai gândească, dar că el i-a refuzat. Nemulţumirile fostului lider al MP Olt ar fi legate de anumite persoane din conducerea centrală a partidului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here