Fostul viceprimar al Slatinei, Gabriel Diaconu, condamnat pentru corupţie, dă târcoale Mişcării Populare

Gabriel Diaconu, fost viceprimar al Slatinei, ieşit anul trecut din puşcărie, unde şi-a ispăşit o pedeapsă de trei ani pentru fapte de corupţie comise în timpul mandatului de edil, dă târcoale Mişcării Populare. La sfârşitul anului trecut el chiar a intrat în sediul central al acestei formaţiuni politice, împreună cu mai mulţi membri din Olt ai partidului, unde s-a fotografiat cu sigla MP în spate.
 
Dezvăluirea a făcut-o, luni, Marian Vasile, în timpul conferinţei de presă în care şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene şi din celelalte funcţii deţinute în partid. Acesta a spus că Marian Diaconu ar fi făcut parte din grupul care ar fi încercat să îl înlăture pe el din funcţia de lider, grup coordonat, potrivit lui Marian Vasile, de Marin Bobeş. 
 

„Eu m-am întrebat ce căuta Gabi Diaconu la Bucureşti. L-am întrebat şi pe el, că mi-am permis să-l sun şi mi-a spus că vrea Slatina, vrea ca Slatina să fie a lui. Este vorba de un fost viceprimar al Slatinei. A fost cu domnul Bobeş la Bucureşti. Şi-au făcut poze. Şi-a făcut poze cu un panou mare cu Mişcarea Populară”, a declarat Marian Vasile.

 
Întrebat, miercuri, în prima sa conferinţă de presă în calitate de preşedinte interimar al MP Olt, Marin Bobeş a infirmat informaţia. A confirmat-o, în acelaşi cadru, Claudiu Matei, secretar general al organizaţiei. „Am făcut poze cu toţii la Bucureşti, dar am decis să nu le publicăm nicăieri”, a declarat Claudiu Matei.
 

Gabriel Diaconu a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare, în 2012, de Curtea de Apel Craiova, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă continuată. Potrivit rechizitoriului Direcţiei Naţional Anticorupţie (DNA), în perioada august 2004 – martie 2006, Diaconu a atribuit în mod nelegal şi arbitrar un număr de 18 contracte de efectuare de lucrări publice. Iniţial, Diaconu fusese condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare de către Judecătoria Slatina, însă, în urma recursului procurorilor DNA, magistraţii din Craiova au dispus executarea celor patru ani în regim de detenţie.

Diaconu şi-a ispăşit pedeapsa în penitenciarele din Craiova, Târgu Jiu şi Drobeta Turnu Severin, fiind liberat anul trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here