Olt: Amenzi de zeci de mii de lei şi sesizări penale de la Finanţe. Zonele economice cu risc ridicat de evaziune

Sutele de inspecţii fiscale, verificări şi controale efectuate în ultima luna a anului trecut în judeţe de inspectorii Finanţelor Publice Olt s-au lăsat cu amenzi de zeci de mii de lei, dar şi cu mai multe sesizări penale depuse de Fiscul oltean la parchete. 

Organele de inspecţie fiscală din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Olt au efectuat, în ultima lună a anului trecut, în baza analizei de risc la persoane juridice şi persoane fizice, 29 de inspecţii fiscale generale, 45 de inspecţii fiscale parţiale, 24 de verificări pentru soluţionarea unui numar de 31 de deconturi cu sume negative de TVA cu opţiune de rambursare şi 91 de controale inopinate, controale încrucişate şi cercetări la faţa locului.

Acţiunile de control ale inspectorilor fiscali au vizat verificarea legalităţii şi conformităţii declaraţiilor fiscale, corectitudinii si exactităţii îndeplinirii obligaţiilor fiscale de către contribuabili, precum şi prevenirea, descoperirea şi combaterea actelor şi faptelor care au ca efect evaziunea fiscală. 

Urmare acţiunilor de inspecţie fiscală efectuate în perioada menţionată au fost atrase la bugetul general consolidat sume suplimentare în valoare totală de 24.453.280 lei.

Totodată la contribuabilii supuşi inspecţiei fiscale a fost diminuată pierderea fiscală cu suma de 1.147.580 lei, cu 1.083.100 lei mai mult în raport cu luna decembrie din anul 2014.

Urmare inspecţiilor efectuate s-au înaintat organelor de cercetare penala 14 plângeri pentru un prejudiciu în valoare de 21.548.510 lei, iar pentru deficienţele constatate au fost aplicate 19 amenzi contravenţionale în valoare de 32.300 lei.

De asemenea, în luna decembrie 2015, au fost efectuate verificări pentru soluţionarea unui numar de 31 deconturi negative de TVA cu opţiune de rambursare, în sumă de 6.579.600 lei, suma respinsă la rambursare fiind de 3.580.670 lei.

Domeniile de activitate cu risc ridicat de evaziune fiscală identificate de oamenii Fiscului oltean sunt  turnarea metalelor neferoase, transporturi rutiere de mărfuri, fabricarea de uşi şi ferestre din metal , lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale, comerţul cu ridicata al echipamentelor şi furniturilor de fierărie pentru instalaţii şi comerţul cu ridicata nespecializat de produse alimentare, băuturi şi tutun. 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here