Perioada de înscriere a studenţilor care vor să lucreze în Germania, prelungită. Detalii pentru studenţii din Olt

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt anunță organizarea selecției pentru studenții și masteranzii care doresc să desfășoare o activitate lucrativă pe teritoriul Germaniei pe perioada vacanței de vară (minimum două luni), se arată într-un comunicat de presă al AJOFM Olt. Pentru anul 2016, Agenția Federală de Muncă din Germania dispune de 100 de locuri destinate studenților români. 

 

Selecția are loc anual, ȋn baza ȋnțelegerii ȋncheiate ȋntre Ministerul Muncii, Solidarității Sociale și Familiei și Agenția Federală de Muncă din Germania privind medierea studenţilor români în vederea angajării pe perioada vacanţei de vară în Republica Federală Germania. 

„Menționăm că pot participa studenții și masteranzii care urmează cursuri de zi, la o facultate de stat sau particulară, acreditată conform legii și care au cunoștințe bune/foarte bune de limba germană”, se precizează în comunicat.

Studenții și masteranzii care au domiciliul ȋn județul Olt, sau sunt ȋnregistrați la o instituție de ȋnvățământ superior din acest județ, trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, strada Prelungirea Crișan, nr.2, Slatina, pentru a se înregistra. Ȋnregistrarea dosarelor s-a prelungit până la data de 04.02.2016. 

Informații suplimentare legate de condițiile de mediere, documentele necesare ȋnregistrării studenților, precum și instrucțiunile de completare a acestora, puteți afla la numărul de telefon 0249/411002 sau accesând site-ul A.J.O.F.M, www.olt.anofm.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here