Uimitor în Olt: În plină iarnă, când locurile de muncă dispar, şomajul nu creşte, ci scade

Ultima statistică a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt arată că, deşi în plină iarnă, luna trecută rata şomajului a scăzut în judeţ, numărul celor fără loc de muncă scăzând sub 14.000 de persoane, cu peste 230 de persoane mai puţin faţă de luna anterioară.
 

Rata şomajului înregistrat, la nivelul judeţului Olt, la sfârşitul lunii decembrie 2015, a fost de 7,82%, cu 0,13 % mai mică decât cea din luna noiembrie. Numărul total de şomeri corespunzător lunii trecute a fost de 13.695 de persoane (din care 5.332 de femei), cu 239 persoane mai puţin decât luna anterioară.

Din totalul şomerilor înregistrati, 2.960 sunt şomeri indemnizaţi, 1.927 dintre aceştia primind indemnizaţie de şomaj în procent de 75%, 1.033 de oameni fiind beneficiari ai indemnizaţiei de şomaj în proporţie de 50%.

Statistica Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă mai arată că, din totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele instituţiei, femeile reprezintă 38,93%, rata şomajului în rândul femeilor fiind de 6,39%.

Este unul dintre cazurile rare în care, în plină iarnă, deşi locurile de muncă se împuţinează peste tot, şomajul nu înregistrează creştere, ci scădere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here