Darius Vâlcov, din nou la Direcţia Naţională Anticorupţie: „Am fost citat în calitate de martor”

Fostul ministru Darius Vâlcov s-a prezentat, joi, la DNA, pentru a fi audiat într-un dosar de corupție. Vâlcov a declarat, la sosire, că a fost citat în calitate de martor.

 

Darius Vâlcov a precizat, la sosirea la DNA, că a fost citat în calitate de martor, însă a arătat că nu ştie în ce dosar.

Procurorii DNA l-au trimis, în noiembrie 2015, în judecată, sub control judiciar, pe fostul ministru al Finanțelor Darius Vâlcov, la data faptelor primar al municipiului Slatina și ulterior senator, pentru luare de mită — două infracțiuni — și trafic de influență.

Anterior, Vâlcov a fost trimis în judecată pentru trafic de influență, spălare de bani și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale, în formă continuată.

 

Conform informațiilor din rechizitoriul citat, procurorii DNA au dispus disjungerea cauzei și continuarea cercetărilor într-un alt dosar în privința infracțiunilor de complicitate la infracțiunea de luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală și spălare de bani, pentru care, printr-o ordonanță din 18 februarie 2015, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here