Patron din Tulcea, cercetat de poliţiştii din Olt pentru evaziune fiscală. Prejudiciul – peste un milion de lei

Un bărbat de 56 de ani din Tulcea este cercetat sub control judiciar de poliţiştii din Olt, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, pentru că ar fi înregistrat în evidenţa contabilă operaţiuni fictive, prejudiciul cauzat statului fiind de peste 1.000.000 lei. 

Bărbatul care derula afaceri în Olt prin intermediul unui punct de lucru al firmei sale stabilit în localitatea Grădinari, a fost reţinut, marţi, de oamenii legii.

„La data de 12 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au luat măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, împotriva unui bărbat, de 56 ani, din municipiul Tulcea, judeţul Tulcea”, a declarat ofiţerul de relaţii cu presa al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, comisarul şef Claudia Radu. 

Afaceristul din Tulcea este bănuit că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, cu punct de lucru în comuna Grădinari, având ca obiect principal de activitate comercializarea materialor de construcții, în perioada 2011 – 2012 a înregistrat în evidenţa contabilă cheltuieli fictive, având la bază facturi de achiziţie care nu îndeplinesc calitatea de document justificativ şi nu a declarat în totalitate veniturile impozabile, având drept scop diminuarea impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat. 

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională a bărbatului este de 1.106.087 lei, reprezentând TVA şi impozit pe venit, potrivit poliţiştilor. 

Bărbatul a fost prezentat, miercuri, Tribunalului Olt cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, dar instanţa a dispus doar luarea măsurii controlului judiciar împotriva sa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here