Ger crunt până luni. Temperaturile vor coborî până la -28 de grade. Măsuri suplimentare în Olt

Valul de ger se extinde în aproape toată ţara. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o nouă atenţionare cod galben valabilă în intervalul 21-25 ianuarie. În Olt, autorităţile au luat măsuri suplimentare.

În intervalul menţionat, valul de frig va persista, astfel că vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea şi dimineaţa în cea mai mare parte a ţării. 

„Temperaturile minime se vor situa frecvent între -20 şi -15 grade, iar izolat vor coborî şi până la -28…-25 de grade, în timp ce maximele termice, preponderent negative, pe arii restrânse, nu vor depăşi -10 grade”, se arată în atenţionarea meteorologilor.
 

În cursul nopţii de joi spre vineri (21-22 ianuarie) şi pe parcursul zilei de vineri, 22 ianuarie, temporar vântul va avea unele intensificări în Moldova şi în zona de munte.

În Olt, autorităţile au luat măsuri suplimentare pentru populaţia supusă riscului de a cădea pradă frigului. În cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Olt, la propunerea prefectului Silviu Neacşu, s-a stabilit ca, în această perioadă, persoanele vârstnice şi bolnavii din municipiul Slatina care nu se pot deplasa pentru urgenţe precum plăta unor facturi de utilități publice sau procurării alimentelor și medicamentelor, precum și pentru orice alte situații urgente, să solicite sprijin la Poliția Locală Slatina.
 

În urma solicitărilor, voluntari ai Crucii Roșii – Filiala Olt se vor deplasa pentru ajutorarea acestor persoane. Aceștia vor fi recunoscuți prin purtarea ținutei roșii cu emblema „Crucii Roșii“ și ecusonul ștampilat și semnat de către directorul filialei.

Persoanele care au nevoie de ajutor pot apela Poliţia Locală la numerele de telefon 0249.954 și 0249.422245.

Direcţia de Sănătate Publică Olt informează că, până acum, nu au fost raportate cazuri de decese prin hipotermie şi nu s-au întâmpinat probleme în transportul pacienţilor dializaţi şi a femeilor gravide.â

În aceste zile, echipajele Poliției Locale Slatina au identificat și transportat la centrul de primire a persoanelor fără adăpost 10 persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here