Sute de poliţişti din Olt „mătură” judeţul în lung şi-n lat zilnic. Care este motivul real

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt informează că, la această oră, nu sunt semnalate în judeţ drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă din cauza vremii nefavorabile sau accidente rutiere, circulaţia rutieră desfăşurându-se în condiţii de iarnă.

Aproape 300 de poliţişti olteni au acţionat, în ultimele 24 de ore, pentru limitarea efectelor fenomenelor meteo. La această oră nu sunt drumuri blocate, astfel că, la nivelul județului Olt, circulația se desfășoară în condiții de iarnă, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Olt, comisarul şef Claudia Radu.

„În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Olt, 286 de poliţişti au acţionat cu 146 de mijloace auto, pentru a nu se înregistra persoane blocate în trafic şi expuse unor situaţii de risc, precum şi pentru informarea populaţiei, a conducătorilor auto, în ceea ce priveşte circulaţia rutieră pe drumurile publice. Totodată, poliţiştii au monitorizat modul de derulare a contractelor de deszăpezire”, a declarat Claudia Radu.

În cadrul acțiunilor desfășurate, a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 945 lei, pentru lipsa anvelopelor de iarnă.

De asemenea, în această dimineață, în jurul orei 06.15, pe DJ 546 Brebeni, un microbuz care transporta persoane, din cauza unor probleme tehnice, a rămas în staționare, în pantă.

„Polițiștii rutieri care se aflau în zonă au acționat cu operativitate, monitorizând traficul rutier, pentru prevenirea creării unor ambuteiaje, și creând posibilitatea transportării pasagerilor cu un alt microbuz, astfel încât aceștia să ajungă în siguranță la destinație. Poliţiştii vor continua să acţioneze zilnic pentru limitarea efectelor fenomenelor meteo, în sistem integrat, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.”, a mai spus ofiţerul de relaţii cu presa al IPJ Olt.

Poliţia recomandă conducătorilor auto să pornească la drum numai după ce s-au interesat cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică existentă.

De asemenea, autovehiculele trebuie să fie echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope de iarnă, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare – dezaburire funcţional etc.). Este obligatoriu ca toţi conducătorii auto să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri care acţionează pe arterele pe care se circulă îngreunat şi să permită accesul utilajelor de deszăpezire.

La rândul său, Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) anunţă că în nci o instituţie de învăţământ preuniversitar din judeţ nu mai există cursuri suspendate.

„În urma acțiunilor concertate ale Inspectoratului Școlar Județean Olt, împreună cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu și autoritățile publice județene și locale, în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Olt activitatea educativă se desfășoară în condiții optime”, a declarat, prin intermediul unui comunicat de presă şefa IŞJ Olt, Felicia Man.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here