Foştii preşedinţi al MP Olt şi MP Slatina, Marian Vasile şi Victor Iacobescu, au trecut la PNL

Fostul preşedinte al Mişcării Populare Olt, Marian Vasile, şi ex-preşedintele MP Slatina, Victor Iacobescu, au intrat, joi, în Partidul Naţional Liberal.

Intrarea celor doi oameni politici în rândurile Partidului Naţional Liberal a fost anunţată, oficial, joi, într-o conferinţă de presă, de cei doi co-preşedinţi ai PNL Olt, Siminica Mirea şi Gigel Sorinel Ştirbu. Prezenţi la întâlnirea cu jurnaliştii au fost prezenţi şi cei doi liberali noi, care au explicat alegerea făcută. Ambii au plecat din Mişcarea Populară luna aceasta, după ce fostul secretar general al organizaţiei judeţene, Marin Bobeş, a creat o facţiune cu intenţia de a prelua puterea în cadrul filialei.

Prezentarea celor doi ca membri al PNL i-a revenit deputatului Gigel Sorinel Ştirbu, care l-a prezentat pe Victor Iacobescu drept „un om cu o imagine extraordinar de bună, cel puţin în rândul celor de până în 30 de ani, un profesor foarte apreciat, cadru didactic de excepţie” care „va face o echipă, zic eu, redutabilă cu candidatul Partidului Naţional Liberal la Primăria Slatina”. Mai puţin entuziastă a fost expunerea liderului liberal în privinţa lui Marian Vasile, „care, cel puţin în acest moment, la nivel declarativ, susţine acest proiect de dreapta (…)”.

La rândul său, celălalt co-preşedinte al liberalilor olteni, Siminica Mirea, s-a declarat încântată de faptul că tabăra liberală din Olt creşte prin venirea altor oameni cu convingeri de dreapta în partid.

„Sunt încântată că oameni de dreapta vin lângă noi ca împreună să câştigăm alegerile din vară. Este foarte important şi fac un apel la toţi oamenii de dreapta să vină alături de noi pentru a deveni o forţă, pentru a putea schimba culoarea politică a judeţului Olt în galben. Prea mult timp am fost un judeţ roşu şi cunoaşteţi ce probleme am avut din această cauză”, a spus Siminica Mirea.

Abia uns liberal, Marian Vasile a explicat că, după ce a renunţat la funcţiile deţinute ăn Mişcarea Populară nu a putut sta prea mult spectator lângă scena politică pentru că „am investit prea mult timp, încredere şi energie pentru a rămâne un simplu spectator”.

„Am dorit tot timpul ca dreapta să se consolideze şi au fost momente în care am transmis apelul acesta. Şi uite că azi acest lucru începe să se întâmple. Nu puteam sta prea mult timp lângă scena politică, pentru că am investit prea mult timp, încredere şi energie în toată această perioadă ca să rămân acum un simplu spectator. Am venit să susţin acest proiect, să susţin Partidul Naţional Liberal şi voi face tot ceea ce îmi stă în putere pentru ca în următoarea perioadă lucrurile să se schimbe şi în judeţul Olt, iar dreapta să fie, şi în Olt, la ea acasă. Am fost întotdeauna un luptător, n-am dezamăgit şi n-am de gând să dezamăgesc nici de acum încolo”, a explicat fostul lider al MP Olt alegerea făcută.

În fine, Victor Iacobescu, pe care Mişcarea Populară îl anunţase drept candidat la funcţia de primar al Slatinei, a simţit nevoia să spună, repetând, în noul context, că, pentru el, candidatura aceasta nu este un scop în sine.

„Mă bucur că mă alătur unui proiect, unei echipe. Sincer, am venit aici pentru ideea de echipă. Am mai spus-o recent într-o conferinţă de presă, scopul meu nu este acela de a fi neapărat candidat, ci de a reda slătinenilor încrederea în instituţia primăriei, ca lucrurile care se întâmplă în acea instituţie să fie transparente, iar slătinenii să fie mândri de faptul că sunt reprezentanţi aşa cum merită. E o încredere pe care o acord unei echipe şi sper ca, treptat, să devenim o familie”, a reliefat Victor Iacobescu.

În urmă cu două săptămâni, primarul din Studina Marian Vasile, care ocupa poziţia de lider al MP Olt, dar şi funcţiile de secretar executiv la nivel naţional şi de coordonator regional al partidului pe zona Olteniei, a anunţat că demisionează din toate funcţiile deţinute în partid şi că va rămâne simplu membru. Motivul era acela că nu se mai regăseşte în proiectul partidului condus de Traian Băsescu şi că se simte dezamăgit de o parte din conducerea centrală formaţiunii politice, amintind şi faptul că Marin Bobeş a încercat în mai multe rânduri să preia, pe calea puci-ului, puterea organizaţiei. La scurtă vreme, Victor Iacobescu şi-a anunţat plecarea din partid, alături de alţi tineri, de asemenea, cu funcţii în partid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here