28 februarie, dublă semnificaţie: Peste opt decenii de Protecție Civilă şi şapte ani de SMURD în judeţul Olt

Ziua de 28 februarie a avut o dublă semnificaţie pentru pompierii din județul Olt: în afară de însemnătatea istorică a acestei zile, respectiv trecerea a peste opt decenii de la înființarea Protecției Civile din România, pompierii SMURD au aniversat șapte ani de la operaționalizarea Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare Olt.

Pompierii olteni au marcat, vineri, Ziua Protecţiei Civile, prin organizarea, la Centrul Cultural ,,Eugen Ionescu” Slatina, a unor manifestări în cadrul cărora au fost trecute în revistă cele mai importante momente de la înființarea, în urmă cu peste opt decenii, a acestui important sistem de apărare, fiind prezentate şi mesajele de felicitare din partea oficialităților centrale și locale.

În plus, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Olt a organizat, la Detașamentele Slatina, Caracal și la Stația Scornicești, Ziua Porților Deschise, prilej cu care vizitatorilor li s-au prezentat tehnica din dotarea Inspectoratului (autospeciale cu apă şi spumă, descarcerare, bărci şi alte echipamente) și principalele misiuni ale protecției civile pentru salvarea vieților omenești și înlăturarea efectelor distrugătoare produse de dezastrele naturale.

De altfel, manifestări dedicate Zilei Protecţiei Civile din România s-au derulat pe tot parcursul lunii februarie, când specialiştii ISU Olt au desfăşurat activităţi de informare preventivă în care au fost angrenate autorităţi publice locale, elevi, cadre didactice şi cetăţeni.

Şapte ani de SMURD

Ziua de 28 februarie a avut o dublă semnificaţie, însă, pentru pompierii din județul Olt: în afară de însemnătatea istorică a acestei zile, respectiv trecerea a peste opt decenii de la înființarea Protecției Civile din România, pompierii SMURD au aniversat șapte ani de la operaționalizarea Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare Olt.
„Activitatea celor șapte echipaje SMURD din Slatina, Caracal, Scornicești, Balș, Stoenești, Osica de Sus și Vișina se desfășoară în strânsă colaborare cu Serviciul Județean de Ambulanță Olt, Direcția de Sănătate Publică Olt, Spitalul Județean de Urgență Slatina și Spitalul Municipal Caracal. Pentru îmbunătățirea timpului de răspuns și eficientizarea utilizării resurselor umane, începând cu luna octombrie a anului 2012, la sediul ISU Olt funcționează dispeceratul comun ISU – Serviciul de Ambulanță”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu.

Pe parcursul celor șapte ani de activitate, SMURD Olt a înregistrat 24.120 de intervenții, fiind asistate din punct de vedere medical peste 25.000 de copii și adulți.

Numărul și complexitatea intervențiilor la care personalul SMURD Olt participă a crescut de la an la an și a ajuns în anul 2015 la 4986 de intervenții, față de numai 1432 de intervenții în anul 2010, când SMURD Olt funcționa cu trei echipaje.

„Împlinirea a șapte ani de la operaționalizarea SMURD Olt constituie un prilej de a ne exprima prețuirea și mulțumirea pentru toți pompierii care încadrează echipajele SMURD pentru devotamentul și profesionalismul de care au dat dovadă în nobilele misiuni de salvare a vieților omenești”, a mai spus Alin Băsăşteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here