Amenzi de zeci de mii de lei şi 13 permise de conducere reţinute în numai 24 de ore de poliţiştii din Olt

Peste 200 de polițiști olteni au acţionat, în acest sfârşit de săptămână, pentru siguranţa cetăţenilor, în cadrul unui plan de măsuri aprobat de ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, şi desfăşurat la nivel naţional. Oamenii legii din Olt au constatat mai multe infracţiuni şi au aplicat amenzi de ordinul zecilor de mii de lei. De asemenea, poliţiştii au reţinut 13 permise de conducere şi au retras şase certificate de înmatriculare auto.

Peste 200 de polițiști olteni de la ordine publică, poliţia rutieră, investigaţii criminale, de la structura de arme, explozivi, substanțe periculoase şi de la poliţia transporturi au acţionat la sfârşitul acestei săptămâni pentru siguranţa cetăţenilor, oamenii legii constatând 13 infracţiuni, una fiind faptă de natură judiciară, cinci încălcări ale ordinii şi liniştii publice, şase infracţiuni la regimul rutier și una la regimul transporturilor.

„În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au intervenit şi au aplicat 52 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 34 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea nr. 61/1991, una prevăzută de Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, una la legislaţia privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor și una la domeniul silvic, valoarea totală fiind de 20480 lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, comisarul şef Claudia Radu.

De asemenea, pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii rutieri au aplicat 184 de sancţiuni contravenţionale, la OUG 195/2002, și au reţinut 13 permise de conducere, dintre care şase pentru viteză şi două pentru consum de alcool, fiind retrase şi şase certificate de înmatriculare auto.

În cadrul acşiunilor, poliţiştii de la transporturi au identificat opt călători care circulau fraudulos, cărora personalul specializat le-a aplicat taxe şi suprataxe în valoare de 153 de lei.

„Planul de măsuri aprobat de ministrul afacerilor interne va continua şi în zilele următoare, Poliţia Română acționând în sistem integrat, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne (polițiști de frontieră, cei de la imigrări, jandarmi și pompieri), pentru siguranţa cetăţenilor”, a mai precizat Claudia Radu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here