Locuri de muncă în Germania pentru muncitori calificaţi. Vezi unde are loc selecţia şi ce condiţii se cer

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt anunţă că EURES România dispune de 35 de posturi pentru muncitorii calificaţi în diverse meserii care doresc să lucreze în Germania, pentru ocuparea cărora se va organiza selecţie la Sibiu, în perioada 22–23 martie 2016.

Angajatori germani reprezentaţi de compania Unique Personalservice GmbH oferă locuri de muncă pentru următoarele meserii: sudor MIG–MAG, WIG (7 posturi), lucrător calificat ȋn producție–industria automobilelor (7 posturi), hamal (6 posturi), operator CNC (5 posturi), electrician (5 posturi), operator stivuitor (5 posturi).Pentru ocuparea posturilor vacante sunt solicitate persoane care au calificare profesională încheiată, experienţă în domeniu, permis de conducere categoria B, precum și cunoștinţe bune de limba germană–nivel B1.

Salariul oferit este de 8,80–11,88 euro brut/oră, conform contractelor colective de muncă în respectivele domenii de activitate, la care se adaugă diferite bonusuri, iar durata contractelor de muncă este pe perioadă nedeterminată. Se oferă sprijin în vederea găsirii unei locuinţe.

„Persoanele cu domiciliul în judeţul Olt, care corespund cerinţelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze Consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, strada Prelungirea Crişan, nr.2, telefon: 0249/411002, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru muncă în străinătate şi pentru a primi invitaţie de participare la selecţie”, a declarat consilierul EURES Olt, Elena Ţane.

Pentru înregistrarea în baza de date solicitantul are nevoie de o cerere tip (se completează la sediul Agenţiei de Ocupare a Forţei de Muncă), copie după actul de identitate sau paşaport (cu valabilitate de minim şase luni), CV model Europass (cu fotografie) în limba germană (Lebenslauf), cazier judiciar în original din care să reiasă că persoana nu are antecedente penale (termen de valabilitate şase luni) şi o adeverinţă de la medicul de familie, cu menţiunea „Clinic sănătos/Apt pentru muncă”.
Zeci de posturi libere şi în domeniul hotelier-gastronomic

Nemţii mai caută 40 de lucrători calificaţi în domeniul hotelier-gastronomic, care doresc să desfășoare o activitate sezonieră în Germania, pentru ocuparea cărora se va organiza selecţie la București în data de 24 martie 2016. Companiile Europa Park și McDonald’s oferă locuri de muncă pentru următoarele meserii: ospătar (10 posturi), barman (10 posturi), bucătar (10 posturi) și personal în industria gastronomiei de sistem (10 posturi).

„Pentru ocuparea posturilor de ospătar, barman și personal în industria gastronomiei de sistem, sunt solicitate persoane care au calificare profesională încheiată, cu/fără experienţă ȋndelungată în domeniu și cunoștinţe bune de limba germană (nivel B1). Pentru posturile de bucătar, candidații trebuie să aibă calificare profesională încheiată, experienţă în domeniu, precum și cunoștinţe de limba germană, nivel A2”, a mai precizat Elena Ţane.

Angajarea se face pe o perioadă de 8-9 luni, cu posibilitate de prelungire a contractului de muncă pe durată nedeterminată. Salariul oferit este de 1800 euro brut/lună, pentru posturile de ospătar și barman, 1900–2400 euro brut/lună, pentru posturile de bucătar și de 1400 euro brut/lună pentru personalul în industria gastronomiei de sistem.

Cerinţele pentru doritori sunt aceleaşi ca cele de mai sus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here