Mascaţii au descins la Restaurantul „Casa Oltenească” din Slatina, într-un dosar de evaziune fiscală

Zeci de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt au descins, joi, la 12 adrese din Slatina, aparţinând unor persoane bănuite de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 3.000.000 de lei, informează OLT-ALERT. Una dintre percheziţii a avut loc la Restaurantul „Casa Oltenească” din strada Cireaşov. În urma percheziţiilor au fost ridicate documente de evidență contabilă și mijloace de stocare de date, iar cinci persoane au fost conduse la audieri. 

35 de poliţişti de la Investigarea Criminalităţii Economice şi de la Ordine Publică, însoţiţi de jandarmilor, au descins, joi dimineaţă, la 12 adrese ale unor persoane fizice şi juridice într-o cauză în care se efectuează cercetări pentru comiterea unor infracţiuni de natură economică. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de peste 3.000.000 lei, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, comisarul şef Claudia Radu.

„Activităţile vizează probarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite că ar fi înregistrat în evidenţa contabilă a mai multor firme cheltuieli nereale, în vederea diminuării bazei impozabile” a mai declarat ofiţerul de relaţii cu presa al IPJ.

Persoanele aflate în vizorul oamenilor legii sunt bănuite că, în perioada 2008 – 2015, în calitate de administratori și asociați ai unor societăţi comerciale din municipiul Slatina, având ca obiect de activitate operațiuni cu metale feroase și neferoase, ar fi înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii achiziții fictive de la alte opt societăți comerciale, în scopul rambursării ilegale de TVA.

Una dintre descinderi a avut loc la Restaurantul „Casa Oltenească” din strada Cireaşov, local administrat de omul de afaceri Adrian Florin Orodel. O altă percheziţie a fost efectuată pe strada Constructorului, la sediul unei firme controlate de aceeaşi persoană şi specializată în comerţul cu ridicata al deşeurilor şi resturilor. Descinderi au avut loc şi la SC Thermo Standard 2008 SRL, cu acelaşi obiect de activitate şi la care, în trecut, Adrian Florin Orodel a deţinut acţiuni.

În urma percheziţiilor au fost ridicate documente de evidență contabilă și mijloace folosite pentru stocarea datelor, în vederea probării activităţii infracţionale. De asemenea, cinci persoane au fost conduse la sediul I.P.J. Olt, pentru audieri. Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este de 3.200.000 lei, reprezentând TVA și impozit pe profit.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă. La acțiune au participat și jandarmi din cadrul jandarmeriei Olt.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here