Gripa porcină a ucis un bărbat din Olt. Omul este din Slatina şi a murit la Spitalul „Victor Babeş” din Bucureşti

Direcţia de Sănătate Publică Olt a anunţat, joi, primul deces din judeţ provocat de gripa porcină, informează OLT-ALERT. Este vorba de un bărbat de 55 de ani care suferea de mai multe boli, contactarea virusului AH1N1 fiindu-i fatală. El a murit duminică la Spitalul „Victor Babeş” Bucureşti, unde fusese transferat. Numărul bolnavilor de gripă porcină au ajuns la 38 în judeţul Olt.

Pacientul de 55 de ani s-a prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina în data de 5 februarie cu febra mare, de 38,9 grade C, care a debut brusc, cu cefalee, astenie, curbatură, mialgii, tuse şi dipnee. În aceeaşi zi a fost internat, boala fiind depistată două zile mai târziu, când i-au fost recoltate şi probe ce au fost trimise Institutul Cantacuzino din Bucureşti. Prezenţa virusului AH1N1 a fost confirmată în data de 11 februarie. Pentru că omul se simţea din ce în ce mai rău, el a fost transferat la Spitalul „Victor Babeş” din Capitală. Pentru că pacientul suferea de mai multe boli asociate, gripa porcină i-a dat lovitura fatală.
Alte patru cazuri de gripă porcină au fost confirmate, marţi, 23 februarie. Este vorba de un tânăr de 21 de ani, din Drăgăneşti-Olt, de un altul de 18 ani, din Slatina, de un pensionar de 71 de ani, tot din Slatina şi de un copil de 7 ani din localitatea Dobroteasa.
În total, în Olt sunt 38 de oameni cu gripă porcină până acum, numărul cazurilor confirmate de Institutul Cantacuzino fiind de patru pe săptămână în ultima vreme.

Pentru limitarea extinderii infecţiilor virale, inclusiv gripa, specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică recomandă populaţiei respectarea măsurilor de igienă individuală (spălarea pe mâini cu apă şi săpun ori de câte ori este nevoie), evitarea zonelor aglomerate şi a contactului cu persoane bolnave, evitarea schimbărilor bruşte de temperatură, folosirea batistei de unică utilizare pentru strănut şi tuse, respectarea unui regim sănătos de viaţă (alimentaţie bogată în legume şi fructe şi o ţinută vestimentară adecvată sezonului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here