Revolta slătinenilor împotriva chioşcurilor lui Ghenciu din zona Zahana continuă. Ce spun autorităţile

Cristian Ghenciu, ridicat la rangul de om de afaceri de fostul primar al Slatinei Darius Vâlcov, care i-a concesionat firmei acestuia, Prima Piaţă 2000 SA, toate pieţele şi târgul din municipiul-reşedinţă de judeţ, este la un pas să piardă afacerea din strada Aleea Macului, din zona Zahana, înţesată cu chioşcuri pentru care comercianţii îi plătesc lui taxă. Revolta locatarilor şi operatorilor economici din zonă a avut o nouă izbucnire miercuri seară, când conducerea primăriei a trebuit să stea de vorbă cu ei.
Chioşcurile de pe strada Aleea Macului, apărute ca o soluţie pentru comercianţii care vindeau în fostul bazar din apropiere, pe locul căruia azi există un supermarket, vor fi demolate. Decizia aparţine municipalităţii ca rezultat a zecilor de plângeri venite din partea locatarilor din zonă, care se plâng de zgomot şi aglomeraţie şi care spun că, în cazul unei urgenţe, ambulanţa nu poate pătrunde pe stradă. Revolta lor a izbucnit din nou miercuri, când actualul primar interimar, Emil Popa, şi viceprimarul Cristian Bircea au purtat la faţa locului.
Emil Popa le-a reamintit oamenilor că firma care a concesionat piaţa, SC Prima Piaţă 2000 SA, a fost amendată anul trecut de primărie, autorităţile punându-i în vedere celui care controlează compania, Cristian Ghenciu, să demoleze toate chioşcurile pe motiv că nu a respectat legislaţia în vigoare. Ghenciu nu s-a supus, însă, solicitării primăriei şi a atacat în instanţa de judecată amenda. Procesul se află pe rolul Judecătoriei Slatina, următorul termen în dosarul 3304/207/2015 fiind stabilit pentru data de 18 martie.
Primăria Slatina a concesionat pieţele şi târgul de săptămână în 2010 către SC Prima Piaţă 2000 SA. Era prima mare afacere pe care primarul de atunci ai municipiului, Darius Vâlcov, o făcea cadou lui Cristian Ghenciu. Anul trecut, mai mulţi saci cu documente contabile şi două computere ale firmei concesionare au dispărut dintr-un birou din incinta Pieţei „Ecaterina Teodoroiu”, folosită de nagajaţii SC Prima Piaţă 2000 SA ca arhivă. Ghenciu a spus că este vorba de o spargere şi a făcut plângere la Poliţie. Oamenii legii nu au găsit nici până azi hoţii. Suspect este că aşa-zisul furt a avut loc imediat după ce Darius Vâlcov a fost reţinut şi arestat preventiv de procurorii DNA în dosarul în care Vâlcov este judecat în prezent de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, alături de fostul primar Minel Prina şi de alte trei persoane, pentru fapte de corupţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here