Numărul cazurilor de gripă porcină continuă să crească în Olt. Trei noi cazuri, confirmate luni

Numărul cazurilor de gripă porcină continuă să crească în Olt, nu mai puţin de 22 de cazuri fiind confirmate, până în acest moment, de Institutul Cantacuzino Bucureşti, alte două persoane aflându-se sub supravegherea medicilor. Numărul bolnavilor de infecţii respiratorii acute şi pneumonii a fost, săptămâna trecută, de peste 1600 de persoane.

Ultimele trei cazuri de gripă porcină a fost confirmate luni de Institutul Cantacuzino din Capitală. Este vorba de un bărbat de 38 de ani din localitatea Mărunţei, şi de alte două persoane, de 53, respectiv 57 de ani, din Balş şi Izvoarele. Pacienţii au ajuns la spital cu febră mare, cefalee, astenie, tuse, expectoratie, dureri în gât, dipnee etc.

Prezenţa virusului, „în curs de subtipare”, a fost descoperită la alte două persoane, un salariat de 26 de ani şi un pensionar de 75 de ani, ambii din Slatina. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) au identificat şi persoanele cu care bolnavii au intrat în contact şi urmează ca acestea să fie vaccinate.

În total, 22 de cazuri au fost confirmate, în Olt, de Institutul Cantacuzino. Direcţia de Sănătate Publică anunţă că nu există nici un deces până acum generat de virusul AH1N. Pentru limitarea extinderii infecţiilor virale, inclusiv gripa, specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică recomandă populaţiei evitarea zonelor aglomerate şi a contactului cu persoane bolnave, evitarea schimbărilor bruşte de temperatură, folosirea batistei de unică utilizare pentru strănut şi tuse, respectarea unui regim sănătos de viaţă (alimentaţie bogată în legume şi fructe şi o ţinută vestimentară adecvată sezonului.
Săptămâna trecută nu mai puţin de 1151 de persoane din judeţ au contactat infecţii respiratorii acute, 76 dintre bolnavi având nevoie de internare în spital. De asemenea, în aceeaşi perioadă 450 de oameni care s-au prezentat la medic au fost diagnosticaţi cu pneumonie, peste 100 dintre ei fiind internaţi în spital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here