Procurorii din Olt, campioni pe regiune privind numărul de inculpaţi trimişi în judecată

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt se află pe primul loc în ceea ce priveşte media de trimiteri în judecată pe procuror, luând faţa celorlalte parchete din circumscripţia teritorială a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.
Media trimiterilor în judecată pe procuror este, la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, de 13,27 de dosare, un volum superior celorlalte parchete de pe lângă tribunale din circumscripţia teritorială a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, se arată în raportul de bilanţ al Parchetului Olt şi al parchetelor locale. Datele oficiale arată că media la acest capitol pe procuror este de 7,24 la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, de 3,92 la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj şi de 7,92 la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.

„Din această perspectivă, rezultate bune au obţinut şi parchetele de pe lângă judecătoriile din Slatina şi Balş, unde media de trimiteri în judecată pe procuror a fost de 37, respectiv 36, comparativ cu celelalte parchete. De exemplu Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal a înregistrat o medie de 24,20, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Corabia – o medie de 9,75”, a precizat, la sfârşitul săptămânii trecute, şefa Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, prim-procurorul Anca Anuţa.

Raportul de activitate pe 2015 indică o îmbunătăţire a calităţii activităţii procurorilor şi în ceea ce priveşte infirmările şi redeschiderile de dosare în instanţă, care au scăzut cu 16%. Cu 47% a scăzut şi numărul achitaţilor definitiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here