Siminica Mirea: PSD este principalul vinovat pentru menţinerea MCV asupra României

Criticile cuprinse în ultimul raport MCV, dar şi faptul că mecanismul de control şi verificare pentru România este încă menţinut, sunt puncte care ar trebui ca PSD să şi le asume integral, ca partid care se face responsabil pentru toate acestea. Declaraţia îi aparţine co-preşedintelui PNL Olt Siminica Mirea, care afirmă că PSD, care deţine majoritatea în parlament, a acţionat doar în dezavantajul României în relaţia cu Uniunea Europeană.

Deşi oficialii europeni au subliniat că România face progrese în combaterea corupţiei, raportele MCV au atras atenţia de fiecare dată că Parlamentul obstrucţionează acest demers, fapt ce a determinat şi determină amânarea aderării statului român la Spaţiul Schengen, iar de acest lucru se face vinovat Partidul Social Democrat, în opinia liderului liberal.

„Este clar că PSD este principalul vinovat pentru menținerea, atâta vreme, a mecanismului de control şi verificare. PNL a atras atenţia în nenumărate rânduri că obiectivul de aderare la Spaţiul Schengen este obstrucţionat de atitudinea PSD din parlament, care a patronat – fără a ţine cont de interesele României – respingerea solicitărilor de ridicare a imunităţii unor parlamentari. Să nu uităm că PSD a deținut, până la finalul anului trecut, majoritatea guvernamentală, implicit portofoliul Justiției prin domnul Robert Cazanciuc. Să nu uităm, de asemenea, că PSD este cel care a patronat încercarea de modificare a unor legi precum Codul Penal, atitudine ce a avut ecouri negative la Bruxelles. Încercarea PSD de a bloca Justiţia prin acţiuni precum celeba „marţe neagră” a fost percepută de oficialii europeni ca un motiv întemeiat pentru blocarea accederii noastre în spaţiul Schengen. Toate aceste demersuri parlamentare ale PSD de amputare şi obstrucţionare a Justiției au fost sancționate, la vremea respectivă, de ambasadele multor state importante la București, critici care au efecte şi acum în raportul MCV”, a declarat Siminica Mirea.

Acţiunile PSD au fost combătute de fiecare dată de PNL astfel încât, în ultimă instanţă, partidul condus de Liviu Dragnea nu a reuşit să diminueze rolul justiţiei, România reuşind să facă progrese semnificative, mai remarcă co-preşedintele PNL Olt.

„În consecinţă, PNL consideră că eforturile României de sincronizare cu mecanismele Uniunii Europene au corespondent în realitate şi, în consecinţă, aderarea la Schengen este o problemă de timp”, a concluzionat Siminica Mirea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here