Gorghiu şi Blaga îi cer lui Cioloş să-l demită pe prefectul de Olt. Neacşu: Eu am treabă aici, politicienii să-şi vadă de treaba lor”

Prezenţi, vineri, la Slatina, cu ocazia lansării candidaţilor liberali la alegerile locale din iunie, cei doi co-preşedinţi ai PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, i-au cerut premierului Dacian Cioloş să-l schimbe „de urgenţă” pe prefectul de Olt, Silviu Neacşu, motivându-şi solicitarea pe informaţia că acesta ar face presiuni asupra primarilor PNL din judeţ să treacă la PSD. Contactat de OLT-ALERT, prefectul Silviu Neacşu a spus că el nu stă să comenteze declaraţii politice, că în prefectură se munceşte şi că politicienii să-şi vadă de treaba lor.

„Vreau să transmit un mesaj din reşedinţa Oltului: că, obligatoriu, Cioloş trebuie să se uite şi la prefectul Silviu Neacşu. Este un politruc care nu ştie altceva să facă decât să caute primarii PNL, în calitatea sa, probabil, de fost vicepreşedinte al PSD, şi să pună presiune pe ei, pentru a merge la PSD”, a spus Alina Gorghiu, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul PNL Olt.

La rândul său, Vasile Blaga a sugerat premierului evaluarea rapidă a tuturor prefecţilor din Oltenia. „Şi eu îl rog pe domnul Cioloş să facă ceea ce am cerut noi atunci când era doar premier desemnat, noi i-am cerut multe lucruri pentru a-l susţine. I-am spus să depolitizeze administraţia, pentru că nu ne dorim altceva decât alegeri corecte. Nu i-am dat un nume de prefect. Doamna Gorghiu a vorbit de prefectul de la Olt, dar ne interesează evaluarea rapidă a tuturor prefecţilor, din Oltenia, de exemplu, că nu pot să înţeleg cum poate să rămână prefect la Mehedinţi un domn care nu pune în aplicare de trei ani de zile hotărâri judecătoreşti definitive. Văd că cel de la Sibiu, care nu a făcut lucrul acesta şase luni, şi-a dat azi demisia”, a afirmat Blaga.
Contactat pentru un comentariu pe marginea declaraţiilor celor doi lideri ai PNL, prefectul Silviu Neacşu a declarat că el este ocupat cu rezolvarea problemelor din judeţ, iar „politicienii să-şi vadă de treaba lor”.
„Domnule jurnalist, eu am treabă cu rezolvarea problemelor în judeţ, uite, plouă, mă interesează aspectul legat de decolmatarea cursurilor de apă, a şanţurilor şi rigolelor din localităţi şi alte asemenea probleme ale momentului. Eu nu stau să fac politică şi nici nu vreau să răspund la provocări de acest gen. Politicienii să-şi vadă de treaba lor”, a spus prefectul de Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here