Cod Portocaliu de inundaţii pe Dunăre. Judeţul Olt este deja afectat

Institutul Național de Hidrologie a emis, joi, o avertizare Cod Portocaliu pe Dunăre, sectorul aval de Porțile de Fier – Zimnicea ( județele Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman). Avertizarea este valabilă până în data de 18 martie, ora 18.00. Deja judeţul Olt este afectat, peste 60 de hectare de păşune şi pădure fiind sub ape.

„Având în vedere situaţia hidrologică actuală şi prognoza evoluţiei situaţiei hidrometeorologice din Bazinul Dunării în amonte de intrarea în ţară (secţiunea Baziaş), se vor înregistra în continuare creşteri importante de debite şi niveluri pe sectorul românesc al Dunării (aval de S.H.E.N. Porţile de Fier), cu depăşirea cotelor de apărare. Pe baza informaţiilor actuale nu se prognozează posibilitatea apariţiei unor probleme deosebite ca urmare a propagării viiturilor pe sectorul românesc al Dunării, dar este necesară o monitorizare atentă a evoluţiei situaţiei hidrometeorologice şi respectiv a comportării lucrărilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor” informează hidrologii.

La nivelul judeţului Olt, avertizarea a fost transmisă comitetelor locale pentru situații de urgență ale localităților riverane Dunării și s-a dispus măsura asigurării permanenței, cu personal calificat, la sediile primăriilor, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu.

Potrivit datelor transmise de comitetele locale pentru situații de urgență, joi dimineață erau inundate 23 de hectare de pășune și 18 hectare de pădure în orașul Corabia și 25 de hectare de pășune în comuna Gârcov, suprafețele afectate aflându-se în zona inundabilă a Dunării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here