Foto/VIDEO Întâlnirea dintre pescarii olteni şi deputatul Nini Săpunaru, politizată de PNL Olt

Nini Săpunaru, preşedintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor, a răspuns, joi, chemării sutelor de pescari din Olt, participând, la Slatina, la o dezbatere cu scântei pe subiectul braconajului piscicol pe râul Olt despre care pescarii sportivi spun că a luat proporţii alarmante din cauza pescarilor industriali şi a autorităţilor în domeniu. Din păcate, întâlnirea a avut o puternică încărcătură politică prin prezenţa mai multor reprezentanţi ai PNL Olt, printre care s-au numărat candidatul liberalilor la Primăria Slatina, Marius Bălaşa, şi co-preşedintele organizaţiei politice, deputatul Gigel Ştirbu.

Pescarii, sosiţi nu doar din Olt, ci şi din judeţele vecine, s-au plâns preşedintelui Comisiei pentru Agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaţilor, Nini Săpunaru, de măcelul pe care pescarii industriali îl practică pe râul Olt de ani buni, cu complicitatea autorităţilor în domeniu, care eliberează autorizaţii pe bandă rulantă pentru pescuitul în cantităţi foarte mari. Oamenii l-au informat pe Săpunaru, dar şi pe reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, care l-au însoţit pe deputat, că pescarii autorizaţi de ANPA depăşesc cu mult limitele legale, utilizând la pescuit mijloace neconvenţionale, precum aparate electric, că se pescuieşte în perioadele de prohibiţie şi că autorităţile statului sunt inerte la aceste crude realităţi. În asemenea condiţii, apele Oltului riscă să rămână fără pic de peşte, acvacultura aflându-se deja în declin, au mai arătat. Pescarii amatori au cerut să nu se mai elibereze autorizaţii pentru pescuitul industrial şi să fie modificată legislaţia în domeniu, astfel încât pescuitul să fie reglementat mai clar, încât fauna piscicolă să beneficieze de o protecţie reală. Concluzia întâlnirii a fost că oaspeţii oficiali se vor implica în rezolvarea problemelor.
stirbu la dezbatere

Din păcate, întâlnirea a avut şi o încărcătură politică prin prezenţa mai unor reprezentanţi ai PNL Olt, printre care s-au numărat candidatul liberalilor la Primăria Slatina, Marius Bălaşa, şi co-preşedintele organizaţiei politice, deputatul Gigel Ştirbu. De altfel, dintr-unul care l-a ajutat pe Nini Săpunaru să găsească locaţia aleasă pentru desfăşurarea dezbaterii (sala de festivităţi a Colegiului Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu”), Marius Bălaşa s-a transformat într-un veritabil amfitrion al evenimentului, preluând prerogativele de moderator, deşi nimeni dintre sutele de participanţi nu l-au împuternicit pentru acest rol. El s-a declarat, mai mult decât un susţinător al celor din sală, unul dintre ei, propunând ca demersul demarat de mai mult timp de pescarii nemulţumiţi să continue cu manifestări publice în mai multe oraşe importante, până în Capitală.

Prezent la eveniment, după ce, iniţial, s-a prefăcut că pleacă, a fost şi deputatul Gigel Ştirbu, co-preşedinte al PNL Olt, din cauza căruia mai mulţi participanţi au ales să plece.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here