Slatina: Şedinţe de terapie prin artă pentru dezvoltarea personalităţii copiilor

Psihoterapeutul experienţialist Geanina Nicolae din Slatina propune părinţilor interesaţi de dezvoltarea personalităţii la copiii lor un program de terapie prin artă în cadrul unor şedinţe contracost.

Art-terapia utilizează diverse tehnici creative: desenul, colajul, muzica, povestea, mișcarea și dansul ca mijloace de punere în valoare și îmbogățire a personalității fiecărui copil, ajutându-l să exprime emoțiile profunde și dificultățiile pe care le întâmpină sau pur și simplu să se dezvolte armonios.

„Grupurile de art-terapie propun un loc de exprimare liberă și creativă a emoțiilor, ideilor, frustrărilor, anxietăților, în forme, culori și mișcare, un suport și o însoțire în evoluția ficăruia de către un psihoterapeut specializat care asigura un cadru protector, bazat pe încredere și respect”, explică Geanina Nicolae.

Beneficiile art-terapiei dezvoltarea imaginației și a creativității, structurarea unei imagini de sine realiste, dezvoltarea stimei de sine, dezvoltarea inițiativei, stimularea interacțiunii sociale prin crearea cu ușurință de noi relații, reducerea anxietății și îmbunătățirea stării de spirit, dezvoltarea abilitățiilor de exprimare, o mai bună autocunoaștere și exprimare de sine.

„Venind în sprijinul nostru și al copiilor noștri, studiile neuroștiintifice au demonstrat că prin artă se accesează niveluri superioare, mai largi, ale conștiinței, unde putem descoperi mult mai ușor informațiile de care avem nevoie pentru a le transforma în resurse pentru viața cotidiană”, a mai precizat psihoterapeuta din Slatina.

Grupa de vârsta pentru formarea unui grup este 7 – 10 ani. Ședințele vor avea loc în cursul săptămânii, marţi şi miercuri, începand cu ora 19.00, la Aquarium Spa Center din Slatina, b-dul Nicolae Titulescu, nr.47, intrarea din Str. Piteștii Vechi. Organizatorii spun că număr de locuri este de minimum opt şi de maximum 10. Programul va începe la mijlocul lunii martie (15/16 martie 2016).

Costul unei ședințe este de 50 lei/participant, plata făcându-se integral la data semnării contractului.

Geanina Nicolae este psihoterapeut experienţialist autonom atestat de Colegiul Psihologilor din România şi colaborează cu Nora Eligio, consilier pentru dezvoltare personală.

Înscrieri și informații: 0762284275

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here