S-au înmulţit furturile din autoturisme în Olt. Ce recomandări fac poliţiştii

Poliţiştii olteni au primit, în ultima perioadă, nenumărate sesizări din partea cetăţenilor care se plâng că le-au fost sparte autoturismele din care le-au dispărut bani, documente şi alte bunuri, precum genţi sau telefoane mobile.

Cauzele care favorizează săvârşirea acestui gen de infracţiuni sunt lăsarea unor bunuri de valoare de către proprietari în autoturisme, la vedere şi neasigurarea sistemului de închidere al uşilor ori geamurilor.

Pentru prevenirea unor astfel de situaţii, poliţiştii recomandă populaţiei o serie de măsuri:

Ø Dacă aţi coborât din autovehicul, chiar şi pentru scurt timp (inclusiv pentru remedierea unor disfuncţionalităţi), asiguraţi – vă că aţi încuiat vehiculul şi acordaţi atenţie bunurilor de valoare pe care le aveţi în interior.

Ø Nu lăsaţi la vedere, în interiorul maşinii, diferite bunuri de valoare (dispozitive antiradar, sisteme GPS, genţi, borsete, aparatura electronică, etc.) chiar dacă lipsiţi pentru scurt timp.

Ø Pe perioada deplasării cu autoturismul, acţionaţi sistemul de închidere al uşilor, astfel veţi evita să fiţi deposedaţi de geanta ce se află în interiorul maşinii. Când părăsiţi autoturismul, geamurile trebuie să fie întotdeauna închise complet.

Ø În staţiile de alimentare cu carburanţi, pe timpul achitării contravalorii combustibilului, acţionaţi sistemul de închidere a uşilor.

Ø Inscripţionaţi numărul de înmatriculare al autoturismului pe obiecte uşor demontabile (casetofoane, baterii, componente exterioare etc.). Acestea vor fi mai dificil de valorificat de către hoţi.

Ø Atunci când părăsiţi autoturismul şi acţionaţi închiderea centralizată, asiguraţi-vă că portiera s-a închis. Cu ajutorul dispozitivelor electronice, infractorii pot bloca închiderea centralizată, chiar dacă pare că telecomanda a activat-o.

Ø Dacă doriţi să vă odihniţi puţin, nu opriţi în locuri necunoscute şi mai ales izolate. Căutaţi popasurile special amenajate în acest sens. Parcaţi autoturismul într-un spaţiu bine iluminat sau păzit, închideţi geamurile şi asiguraţi-vă că l-aţi încuiat.

În situaţia în care deveniţi victima unei astfel de infracţiuni de furt, anunţaţi Poliţia la numărul unic de urgenţă 112.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here