Tăriceanu şi Constantin, laude pentru ALDE Olt, atacuri furibunde împotriva PNL

Prezenţi, vineri, la Slatina, unde au participat la lansarea candidaţilor ALDE la funcţiile de consilier şi primar, cei doi co-preşedinţi ai partidului, Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului României, şi Daniel Constantin, fost ministru al Agriculturii, au declarat că partidul pe care îl conduc are ambiţii mari la nivel naţional şi local şi că îi bucură faptul că organizaţia de la Olt este una „foarte puternică”, ei ferindu-se să dea publicităţii cifre referitoare la targhetul electoral pe care şi-l propun. Co-preşedinţii ALDE nu au ratat ocazia de a pune tunurile pe Partidul Naţional Liberal. 

ALDE Olt este o organizaţie puternică, cu un candidat puternic la Primăria Slatina şi cu oameni care ţin sus steagul liberalismului după ce vechiul PNL a abandonat susţinerea ideilor liberale, potrivit co-preşedintelui ALDE.

„Mă bucur că există o organizaţie puternică, că avem un candidat puternic la Primăria Slatinei, e vorba de domnul Bircea, pe care îl cunosc pentru că este un vechi activist în mişcarea liberală, mă bucur că sunt oameni care ţin sus steagul liberalismului în România şi în Olt. Împreună cu Nelu Ciugulea am trecut prin multe încercări, şi mă bucură că el a fost mereu ataşat ideilor şi valorilor liberale şi vedeţi că nu vorbesc de persoane, ci de idei, şi mă bucur că alături de Nelu Ciugulea este domnul senator, care ne reprezintă în Olt. Avem, aşadar, o echipă puternică care s-a realizat foarte bine prin fuziunea celor două componente care au dat naştere partidului ALDE. Avem ambiţii mari, şi la nivel naţional, ca medie, şi la nivel local şi vom putea contribui şi noi cu un ajutor, desigur logistic sau de consultanţă, pentru candidaţii noştri şi pentru organizaţii în aşa fel încât să obţină un scor cât mai bun care să ne facă un partid relevant pe scena politică. Obiectivul nostru politic este legat de ceea ce vrem să fim ca partid şi ceea ce o să reprezentăm în faţa electoratului. Suntem singura formaţiune liberală din România şi, prin urmare, reprezentăm valorile şi principiile liberalismului în România şi ne adresăm electoratului liberal, electoratului de centru-dreapta. Prin urmare, competitotul nostru este PNL-ul. PNL care, din păcate, a abandonat şi susţinerea ideilor liberale la nivel programatic, a plecat şi din familia liberală, din ALDE european, a trecut la PPE. Dar ceea ce este mai grav, atitudinile populiste pe care le adoptă PNL-ul, cum a fost de pildă legea dării în plată. Abandonarea completă a susţinerii valorilor fundamentale liberale şi democrate care sunt drepturile şi liberatăţile individului, alinierea la ceea ce unii cred că este statul de drept”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Călin Popescu Tăriceanu.

Cuvinte de laudă la adresa ALDE Olt a avut şi celălalt co-preşedinte al partidului, Daniel Constantin, care crede că nu o foarte bună organizare a adus eficienţa filialei, ci buna înţelegere între liderii celor două organizaţii care au format actuala filială a noului partid.

„La nivelul judeţului Olt avem o organizaţie bună şi foarte bună, şi spun lucrul acesta nu neapărat din punctul de vedere al organizării, ci pentru că aici am avut o înţelegere extraordinară între cele două părţi care au format ALDE, Au înţeles că este mai important obiectivul pe care ni l-am stabilit la nivel naţional şi la nivel local decât lupta internă pentru divesre funcţii. ALDE este un partid tânăr care îşi propunea foarte multe lucruri pe termen mediu şi lung. Pe termen scurt însă obiectivul pe care îl avem este acela de a certifica, de a consolida poziţia pe care o avem pe scena politică naţională, cea de-a treia forţă politică”, a vorbit liderul fostului Partid Conservator.

După întâlnirea cu jurnaliştii, cei doi lideri ai partidului au plecat pe jos prin oraş, până la Casa de Cultură a Sindicatelor, unde au participat la lansarea canidaţilor. Toţi candidaţii la funcţia de primar au fost anunţaţi de preşedintele ALDE Olt, senatorul Mihai Niţă, fiecare urcând pe scenă pentru a da mâna cu oaspeţii de la Bucureşti. Pe scena Casei de Cultură au urcat 105 candidaţi, Mihai Niţă afirmând că şi în restul localităţilor există nuclee ale partidului şi că, la alegerile locale din iunie, ALDE va avea candidaţi în toate cele 112 localităţi ale judeţului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here