Directorul liceului „Dimitrie Petrescu” Caracal, reţinut pentru abuz în serviciu şi fals

Foto: gazetaoltului.ro

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice l-au reţinut, luni, pe directorul Colegiului Agricol „Dimitrie Petrescu” din Caracal, Gheorghe Moise, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, informează OLT-ALERT. Acesta şi-a pierdut, marţi, şi funcţia de director al liceului. 

Gheorghe Moise este bănuit că, prin semnarea mai multor documente false, ar fi prejudiciat instituția de învăţământ cu peste 75.000 de lei.

„La data de 21 martie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, au reţinut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 55 ani, din municipiul Caracal, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor abuz în serviciu şi fals în înscrisuri sub semnătură privată”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, comisarul-şef Claudia Radu.

Şeful colegiului este bănuit că, în calitate de reprezentant ai unei instituţii publice, în anul 2012, ar fi semnat mai multe documente false, reprezentând contravaloarea aprovizionării instituției cu soluții dezinfectante, în valoare de 75.550 lei.

Gheorghe Moise a fost prezentat Judecătoriei Caracal cu propunere de arestare preventivă, instanţa adoptând măsura preventivă de control judiciar.

„Cercetările continuă, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a bărbatului”, a mai precizat ofiţerul de relaţii cu presa al IPJ Olt.

Gheorghe Moise a pierdut, marţi, şi postul de director al colegiului, după ce Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt s-a întrunit şi a decis încetarea detaşării lui în această funcţie, de conducerea instituţiei ocupându-se directoarea adjunctă a colegiului, Fănica Tudoran.

Afacerile la care se referă poliţiştii ar face parte din infracţiunile de corupţie pentru care fostul primar al Caracalului, Gheorghe Anghel, a fost trimis în judecată, alături de alţi 15 inculpaţi, printre care se numără fosta directoare economică a primăriei, Maria Tudor, alţi funcţionari ai primăriei şi oameni de afaceri, potrivit unor surse locale. Este vorba de un prejudiciu de peste cinci milioane de lei, bani însuşiţi ilegal în baza unor documente contabile care atestau lucrări sau procurări de materiale fictive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here