Afaceri murdare cu material lemnos de peste un milion de lei în Olt şi Argeş

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat, miercuri dimineaţă, 13 percheziţii pe raza judeţelor Argeș şi Olt, la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile unor persoane bănuite că au prejudiciat statul cu peste un milion de lei în domeniul prelucrării materialului lemnos. În Olt, percheziţiile au avut loc la adrese din Slatina şi Strejeşti.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, au efectuat miercuri, 23 martie, 13 percheziţii la domiciliile mai multor persoane fizice şi la sediile unor societăţi comerciale din judeţele Argeş şi Olt.

Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală și complicitate le evaziune fiscală în formă continuată.

„Persoanele sunt bănuite că, în perioada 2010-2013 au emis și înregistrat în contabilitatea unor societăți comerciale, cu obiect de activitate prelucrarea materialului lemnos, mai multe operațiuni comerciale fictive constând în vânzarea și achiziționarea de bunuri în scopul diminuării profitului și solicitării unor deduceri ilegale de T.V.A”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Prejudiciul creat prin săvârşirea infracţiunii este de peste 1.000.000 de lei, reprezentând neplata impozitului pe profit și T.V.A. În Olt, percheziţiile se desfăşoară la adrese din Slatina şi Strejeşti.

Nouă persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here