ANALIZĂ / Fost politician local dă de pământ cu PNL Olt, cu Ştirbu şi Bălaşa

Fostul viceprimar al Slatinei Gabriel Diaconu face praf PNL Olt, dând de pământ cu Gigel Ştirbu, co-preşedinte al organizaţiei, şi cu Marius Bălaşa, candidat al liberalilor la Primăria Slatina.

Situația PNL în județul Olt este dezastruoasă. oricât s-ar încerca să se mascheze acest lucru. situația aceasta fiind generată de lupta internă care are loc între liderii organizaţiei. Este opinia lui Gabriel Diaconu, spune că Gigen Ştirbu nu are nici o şansă să ajungă în fruntea Consiliului Judeţean.

„Unele persoane din presă, total nepregătite politic, au transmis în direct de la lansarea candidaților PNL că Ştirbu își asumă candidatura la preşedinţia CJ. Un lucru prezentat total eronat. Acesta a arătat ca, deși nu controlează biroul politic județean în totalitate, se poate baza pe sprijinul PNL la nivel de președinți de organizații locale, ceea ce, trebuie să recunoască totală lumea, îi dă lui Ştirbu capacitatea de a gestiona PNL şi după alegerile parlamentare. Șansele de a impune președintele Consiliului Județean sunt minime în fapt, deoarece PNL se află în incapacitate de colaborare cu partidele mici , UNPR, ALDE şi PMP. De asemenea, nu depășește PSD la nivel de intenție de vot județeană. Este clar că luptele politice interne vor continua în PNL şi vor avea un final total neașteptat la momentul acesta. Desfășurarea situației de pe frontul PNL arată clar că ideologul de la care Ştirbu a învățat se numește Marin Ionică”, scrie, pe Facebook, fostul viceprimar al Slatinei.

Diaconu se referă şi la candidatul PNL la Primăria Slatina, Marius Bălaşa, nici el cu şanse pentru a-şi atinge scopul electoral.

„Greșelile făcute de Marius Bălaşa până acum în, să zicem, precampania electorală sunt așa de multe si de grave, încât îi reduc practic la zero capacitatea de a fi o soluție viabilă. Încercarea de manipulare cu sprijinul unei părți din presă a eșuat lamentabil. De menționat că aceeași presă manipulatoare face acum un joc indirect, dând continuu în PSD şi Vâlcov, încercând să îl ridice automat pe Bălaşa ca fiind soluția. Strategie total greșită din mai multe puncte de vedere. În primul rând, strategia nu se face cu sufletul, la supărare, strategia de campanie, temele şi modul de transmitere se fac cu creierul, care mai trebuie să fie şi antrenat pentru lucruri de genul asta”, mai menţionează fostul edil.

Gabriel Diaconu a identificat şi cele mai mari greşeli pe care Marius Bălaşa le-a făcut în „pre-campania electorală”.

„1. Prețul apei
Bălaşa a început un meci pe care trebuia să știe că nu poate să-l controleze, pentru simplul motiv că nu are pârghii. La prezentarea scăderii prețului la apă ca fiind realizarea lui, PSD-ul marchează cu anularea plăţii la apa pluvială, care va fi votată în următoarea ședinţă de consiliu local şi se va regăsi pe plata facturii fix în luna de campanie electorală. 

2. Contractele de concesiune .
Campania de strângere de semnături pentru rezilierea contractelor pleacă de la o premiză proastă, anume că slătinenii își doresc ca ele să fie reziliate. Trebuia lansată clar ideea de renegociere a lor şi de scădere a prețurilor, astfel încât să se păstreze serviciile, dar să scadă prețul.

3. Incapacitatea de a gestiona relația cu presa si încercarea disperată de a oferi câte o floare ziaristelor, asta după ce a fost urecheat de Alina Ghorghiu.

4. Lipsa lui Bălaşa de la conferința de presă susţinută la Slatina de Blaga si Ghorghiu a arătat că nu are sprijinul conducerii naţionale.

5. Primirea în partid a traseiștilor politici Andrei Iordache si Victor Iacobescu a arătat clar ca Bălaşa nu înțelege ce vor oameni de pe stradă, oameni care vor profesioniști capabili, nu pupincuristi notorii”, arată Gabriel Diaconu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here