Percheziţii în Olt şi Vâlcea la evazionişti. Prejudiciul – peste 800.000 de lei

Poliţiştii din Olt şi Vâlcea au efectuat, miercuri dimineaţă, trei percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală cu produse cerealiere. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de peste 800.000 lei. În Olt, oamenii legii au descins în localitatea Izbiceni. Poliţiştii au ridicat mai multe documente de evidență contabilă și mijloace de stocare a datelor, iar două persoane au fost duse la sediul IPJ Olt, pentru audieri. 

22 de poliţişti de investigare a criminalităţii economice și acțiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt și Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea efectuează, miercuri dimineaţă, trei percheziţii pe raza județelor Olt și Vâlcea.

Perchezițiile se desfășoară într-un dosar penal aflat în instrumentarea IPJ Olt, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de evaziune fiscală.

„Activităţile vizează probarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite că, în calitate de administratori ai unei societăți comerciale, ar fi evidenţiat cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale și nu au înregistrat în evidenţa contabilă, în întregime, veniturile obţinute”, a declarat purtătotul de cuvânt al IPJ Olt, comisarul şef Claudia Radu.

În Olt, oamenii legii au descins la o adresă din localitatea Izbiceni. În urma percheziţiilor, au fost ridicate documente de evidență contabilă și mijloace de stocare a datelor, în vederea probării activităţii infracţionale.

De asemenea, două persoane au fost conduse la sediul IPJ Olt, pentru audieri.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este de de 821.559 lei,  reprezentând TVA și impozit pe profit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here