Ilie Irimia a demisionat, joi, din PNL şi din calitatea de consilier judeţean

Politica pumnului băgat în gură practicată de co-preşedintele PNL Olt Gigel Ştirbu a mai îndepărtat un membru al partidului. Este vorba de Ilie Irimia de la Piatra Olt, care, joi, a ales să renunţe atât la partid, cât şi la calitatea de consilier judeţean pe care o ocupa din septembrie 2013. Demisia acesta vine la doar câteva zile după ce Ramona Oncescu, co-preşedintă a organizaţiei judeţene de femei, a demisionat din PNL. Ambii făceau parte din structura fostului PDL, cu care Gigel Ştirbu se află într-un conflict deschis.

Picătura care a umplut paharul în cazul lui Ilie Irimia a fost decizia lui Ştirbu de a înlocui candidatul PNL la Primăria Brâncoveni cu o altă persoană, agreată de cuplul Ştirbu – Moisescu, comună aflată în responsabilitatea lui Irimia. Aşa că acesta, joi la prânz, imediat după şedinţa Consiliului Judeţean, a mers sfoară la sediul partidului unde, şi-a depus demisia din PNL. El a renunţat, totodată, şi la calitatea de consilier judeţean, pe care o ocupa din septembrie 2013, atunci când i-a luat locul fostei pedeliste Mariana Gheorghe, căreia partidul i-a retras sprijinul politic.

Contactat de OLT-ALERT, Ilie Irimia a confirmat informaţiile. „Aşa este, am demisionat din toate funcţiile politice şi din calitatea de membru al PNL. Am demisionat şi din funcţia de consilier judeţean. Nu se poate face aşa politică. Sunt oameni care au muncit 10 ani în Brâncoveni, cu rezultate bune, aveam acolo un candidat bun şi vii cu unul nou ca să nu fie de la fostul PDL. M-au atacat pe mine indirect, de fapt”, a declarat Ilie Irimia.

El nu a exclus posibilitatea de a-şi continua cariera politică în cadrul unei alte formaţiuni politice, „dar, deocamdată, nu fac un asemenea pas. Vreau să mă liniştesc”.

Politica pumnului băgat în gură practicată asiduu de Gigel Ştirbu, co-preşedinte neales al PNL Olt, dă, aşadar, roadele aşteptate de acesta în organizaţie, creând tensiuni între tabăra fostului PDL şi cea a vechiului PNL. De fapt, strategia lui Ştirbu este simplă, susţin surse din tabăra acestuia: el urmăreşte să scape de pedelişti, astfel încât să poată controla mai strâns organizaţia, intenţia sa fiind aceea să nu întâlnească nici o piedică în a fi el primul pe lista la alegerile parlamentare, secondat de bunul său prieten Ion Moisescu, preşedinte al PNL Scorniceşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here