OFICIAL/VIDEO Clădirea Liceului „PS Aurelian” Slatina s-ar putea prăbuşi peste elevi

Clădirea principală a Colegiului Economic „PS Aurelian” din Slatina prezintă un grad de uzură care ar putea genera, mai ales în cazul unui cutremur mai pronunţat, prăbuşirea clădirii peste cadrele didcatice şi peste elevi. Până la realizarea unei expertize tehnice a imobilului, elevii care învaţă în clădire vor fi mutaţi într-unul dintre corpurile Şcolii Gimnaziale nr. 7 „Vlaicu Vodă”.

Despre pericolul pe care imobilul principal al Colegiului Economic „PS Aurelian” îl prezintă şi despre soluţiile de moment identificate de municipalitate şi de conducerea instituţiei de învăţământ a vorbit, recent, într-o conferinţă de presă, administratorul public al Slatinei, Cristian Cismaru. El a spus că liceul va realiza, pe cheltuială proprie, o expertiză tehnică a clădirii şi că, în funcţie de concluzii, se vor lua măsurile potrivite.

„Pentru clădirea Liceului Economic vom face o nouă expertiză. Aveam două opţiuni în acest sens: ori să luăm din fondul de rezervă, din sume aflate la dispoziţia primarului în situaţii de urgenţă, pentru că este o situaţie de urgenţă, am înţeles că acea clădire prezintă un grad de pericol pentru cadrele didactice şi pentru elevi, sau şcoala să-şi realizeze această expertiză tehnică. Şcoala a realizat venituri extrabugetare şi poate din aceste sume să facă o expertiză în acest sens şi procedura este mult mai rapidă decât prin adoptarea unui proiect de hotărâre. Şi am înţeles că şcoala în momentul de faţă lucrează la procedura de atribuire şi întocmire a acestei expertize tehnice. În funcţie de ce va reieşi din această expertiză tehnică vor evolua măsurile care se impun”, a declarat administratorul public al municipiului.

Până la luarea unei decizii definitive, elevii care învaţă în sălile de studiu din imobil vor fi mutaţi, în curând, la Şcoala Gimnazială „Vlaicu Vodă”, unde vor studia după-amiaza.

„Am avut o discuţie atât cu conducerea inspectoratului şcolar, cât şi cu conducerea „PS Aurelian” şi cu conducerea «Vlaicu Vodă», şi s-a stabilit ca, de comun acord, toţi elevii care învaţă în acel Corp A de clădire de la „PS Aurelian» să treacă şi să facă orele după-amiaza într-unul dintre corpurile Şcolii  «Vlaicu Vodă», Şcoala nr. 7. Am înţeles că cei de la  «PS Aurelian» aşteaptă o vizită, pentru că au un proiect în derulare, şi aşteaptă o vizită de la minister, după care vor face şi fizic această trecere de la Corpul A la  «Vlaicu Vodă»”, a precizat Cristian Cismaru.

Administratorul public al Slatinei a lăsat să se înţeleagă faptul că, după efectuarea expertizei tehnice, este posibil să fie nevoie nu doar de o consolidare a imobilului, ci de-a dreptul de demolarea şi reconstruirea clădirii.

„În funcţie de ce va reieşi din această expertiză, noi vom vedea ce este de făcut. Este foarte posibil ca din această expertiză să reiasă faptul că este mai fezabil a fi demolată şi reconstruită decât a fi consolidată”, a mai precizat Cristian Cismaru.

Potrivit acestuia, clădirea în cauză a fost prinsă într-un program naţional pentru lucrări la un anumit nivel, însă ulterior s-a constatat că suma de bani prevăzută iniţial nu putea acoperi intervenţiile complexe necesare consilidării imobilului.

1 COMENTARIU

  1. ”Şcoala a realizat venituri extrabugetare şi poate din aceste sume să facă o expertiză în acest sens şi procedura este mult mai rapidă decât prin adoptarea unui proiect de hotărâre” – Primaria este proprietarul cladirii, ea este obligata sa faca expertiza. Fondurile extrabugetare ale scolii trebuie folosite pentru imbunatatirea conditiilor si a dotarilor din scoala !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here