A murit nepotul dictatorului Nicolae Ceauşescu, Emil Bărbulescu

Emil Bărbulescu, nepotul lui Nicolae Ceausescu, care trăia la Scorniceşti, în casa în care s-a născut dictatorul, a murit duminică dimineaţă, la vârsta de 58 de ani.

Născut în aprilie 1958 în Scorniceşti, Emil Bărbulescu este fiul Elenei Bărbulescu, sora lui Nicolae Ceauşescu, şi al lui Vasile (Lică) Bărbulescu. Înainte de Revoluţia din 1989, el era căpitan de miliţie şi prim-locţiitor al şefului Inspectoratului Judeţean Olt al Ministerului de Interne. În timpul evenimentelor din 1989 a fost arestat şi eliberat în vara anului 1990. După eliberare, a stat un an în Germania, după care s-a retras în oraşul natal, deschizând vizitatorilor casa în care s-a născut celebrul său unchi.

În 1994 a scris o carte intitulată „Nicolae Ceauşescu a fost unchiul meu”, continuată în 2011 prin volumul „Noi, cei care am trădat”, în care autorul tratează evenimentele din 1989 şi de după Revoluţie din perspectiva unor „consideraţii personale”.

„În carte vorbesc despre persoane care se aflau la conducerea structurilor militarizate în decembrie 1989. Despre noi, cei care am depus jurământ militar, despre încălcarea acestui jurământ, despre impostură şi impostori. Sunt descrise fapte şi evenimente începând din data de 16 decembrie 1989 şi până în prezent, cum s-au comportat cei aflaţi la conducerea structurilor militare în decembrie 1989, dar şi după aceea, consideraţii personale”, declara, în urmă cu cinci ani, Emil Bărbulescu, în preajma lansării cărţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here