Recompense pentru jandarmi şi surprize pentru copii de Ziua Jandarmeriei la Slatina

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt a organizat vineri, 1 aprilie a.c., o serie de manifestări în spaţiul public, prilejuite de sărbătorirea Zilei Jandarmeriei Române.

Festivităţile au debutat la ora 11.00 în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Olt, unde, în prezenţa reprezentanţilor instituţiilor colaboratoare, a personalului inspectoratului, a foştilor comandanţi şi a ziariştilor din presa locală, au fost prezentate mesajele de felicitare adresate cu ocazia Zilei Armei, au fost prezentate recompensele acordate celor mai merituoşi jandarmi olteni, au fost premiaţi câştigătorii concursurilor sportive şi s-au înmânat invitaţilor diplome aniversare.

Cinci subofiţeri, respectiv plutonierii majori Marian Băluţoiu, Eugen Chiriţă, Constantin-Cosmin Golea, Gheorghe Cristian Militaru şi Octavian Gheorghe Udrea, au fost înaintaţi la gradul de plutonier adjutant înaintea expirării stagiului minim. De asemenea, colonelul Vasile Stoica, locotenent-coloneii Iulian Mihai şi Nicolae Ciotea, maiorul Florin Buricata şi plutonierul adjutant şef Florin Nicolae au fost recompensaţi cu „mulţumiri”. Aşţi 24 de ofiţeri şi 41 de subofiţeri au primit aceeaşi recompensă, trei subofiţeri şi 28 de subofiţeri au fost felicitaţi, iar cinci ofiţeri şi 24 de subofiţeri au fost citaţi prin ordin de zi pe unitate.

Pentru a familiariza cetăţenii cu misiunile, dotarea şi rolul Jandarmeriei în societate, activităţile au continuat cu organizarea unor standuri de prezentare, puncte de contact şi informare în spaţiul public, pe B-dul A.I. Cuza din municipiul Slatina, în zona Consiliului Judeţean Olt şi a Instituţiei Prefectului – Judeţul Olt.

Ziua Jandarmeriei Romane IJJ OLT foto 7

S-au organizat ateliere interactive, precum cel de prezentare a trusei criminalistice şi cel de arte marţiale, unde copii s-au putut antrena cu instructori jandarmi.

De asemenea, au fost prezentate autospecialele de intervenţie, materialele folosite în misiunile de asigurare şi restabilire a ordinii publice, mijloacele de intervenţie antiteroristă, echipamente de comunicaţii şi câinii de serviciu pe care unitatea îi are în dotare.

În cadrul manifestărilor au fost distribuite materiale promoţionale, informative şi preventiv-educative, dar şi revista „Lege şi ordine” editată de inspectorat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here