CNRG Slatina organizează a treia ediţie a Festivalului de teatru pentru elevi REGE

Colegiul Naţional „Radu Greceanu” Slatina va organiza, în perioada 18 – 19 aprilie, cea de-a III-a ediţie a Festivalului de teatru pentru elevi REGE, care se adresează tuturor elevilor din clasele V – XII din Olt.

Festivalul cuprinde două secţiuni, una destinată elevilor din clasele V – VIII, cealalată pentru elevii de liceu, cu toţii putând intra în concurs cu piese de teatru sau monologuri (durat maximă – 30 de minute). În concurs pot intra toate trupele desemnate de şcolile interesate şi înscrise în concurs, putând participa mai multe trupe de teatru ale aceleiași școli.

„Festivalul de teatru pentru elevi «Rege» are drept scop stimularea creativităţii, a dezinvolturii în exprimare, inovaţia, spiritul de competiţie şi a imaginaţiei elevilor din învăţământul gimnazial si liceal, prin participarea acestora, în număr cât mai mare, la activităţi extraşcolare şi extracurriculare, activarea iniţiativelor din şcoli, promovarea ideilor originale şi a reprezentărilor copiilor din ciclul gimnazial şi din ciclul liceal asupra şcolii. Avem în vedere punerea în valoare a pasiunii elevilor pentru arta spectacolului de teatru prin dezvoltarea capacităţii şi a adaptabilităţii acestora la munca în echipă, stimularea performanţelor artistice individuale şi de grup, cunoaşterea literaturii şi a dramaturgiei româneşti şi universale clasice şi contemporane şi prin opţiuni repertoriale care să reflecte vârsta şi preocupările interpreţilor. De asemenea, urmărim realizarea unui act artistic complet care să corespundă cerinţelor estetice şi filosofice ale operelor alese a fi transpuse teatral, precum şi dentificarea surselor şi a mijloacelor de informare moderne, inovative, bazate pe lectură şi studiu individual/echipe”, a declarat prof. Daniela Iancu, iniţiatoarea festivalului.

Pentru participarea la concurs, fiecare şcoală trebuie să-şi desemneze trupele, prin transmiterea fişei de înscriere, on-line, la adresa de mail: eaestedana@yahoo.com, până pe data de 16 APRILIE 2016, semnată şi ştampilată de către directorul şcolii din care provine trupa.

La ambele secţiuni ale concursului se vor acorda următoarele categorii de premii: Trofeul REGE, premiul I, II şi III pentru trupă/monolog, premiul pentru cel mai bun actor/actriţă în rol principal, premiul pentru cel mai bun actor/actriţă în rol secundar, şi premiul pentru originalitate. De asemenea, organizatorii vor acorda premiul pentru cel mai bun afiş – decor, premiul pentru popularitate şi premiul special al juriului.

Festivitatea de premiere va avea loc în Amfiteatrul „Traian Biju” al Colegiului Naţional „Radu Greceanu”, în data de 19 aprilie 2016.

Toţi participanţii (concurenţi şi îndrumători ai trupelor de teatru) vor primi diplome de participare semnate de Inspectoratul Şcolar Olt, de preşedinstele juriului şi de directorul şcolii.

Alături de Daniela Iancu, din echipa de proiect mai fac parte profesorii Larisa Masay, Mirela Moraru, Larisa Nicola, Luminița Mișu, Floriana Iacobescu şi Felicia Alexandru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here