VIDEO / FOTO Roxana Dumitrescu, aleasă pentru încă un mandat în fruntea Satinas Olt

Roxana Dumitrescu a fost aleasă, vineri, pentru încă un mandat, preşedinte al Uniunii Judeţene Sanitas Olt, fiind singura care şi-a depus candidatura pentru această funcţie. Ea se află din 2004 în fruntea uniunii care apără drepturile şi interesele cadrelor medii din spitalele oltene. În cadrul evenimentului de vineri delegaţii prezenţi au avut parte şi de o surpriză aparte.

Roxana Dumitrescu a fost aleasă de aproape 50 de delgaţi cu drept la vot. Pentru funcţiile de vicepreşedinte au fost alese Mirela Vasile şi Cristina Coman, în vreme de pentru postul de secretar organizatoric a fost aleasă Eugenia Oprea. De asemenea, a mai fost ales un secretar financiar în persoana lui Felix Feteleanu, iar în funcţia de preşedinte al comisiei de cenzori a fost ales Radu Luptaciu.

În discursul ei, Roxana Dumitrescu a punctat principalele acţiuni şi victorii înregistrate de Sanitas Olt de-a lungul ultimilor patru ani, dar şi acţiunile aflate în curs şi proiectele de viitor ale uniunii.

FOTO-ALEGERI-SANITAS2

„Când am început să scriu raportul nu ştiam ce să scriu, nu îmi aduceam aminte aproape nimic şi am început să mă întreb ce am fpcut noi în aceşti patru ani. Apoi când m-am uitat în documente mi-am dat seama că, de fapt, am avut foarte multe acţiuni în aceşti ani”, a spus fostul şi actualul preşedinte al uniunii, care le-a mulţumit membrilor Sanitas pentru susţinere şi pentru încrederea cu care au învestit-o pentru încă un mandat, asigurându-i că noua conducerea a organizaţiei va face tot ceea ce este cu putinţă să le reprezentinte, ca şi până acum, interesele, să le apere drepturile câştigate şi să obţină altele.

foro-alegeri-sanitas3

La eveniment conducerea centrală a Sanitas a fost reprezentată de Marius Sepi, prim-vicepreşedinte al sindicatului, care a avut un discurs extrem de dur la adresa partenerilor de dialog, dar şi la cea a altor structuri sindicale, afirmând că Federaţia Sanitas a rămas singurul sindicat nealterat din România, coerent şi apărător leal al drepturilor tuturor celor pe care îi reprezintă. El a atras atenţia sindicaliştilor olteni să nu răspundă la provocări şi să rămână fideli Federaţiei Sanitas care în ultima vreme este supusă dezbinării prin acţiunile unor entităţi din afară. Liderul sindical a avut critici şi împotriva medicilor care după ultimile acţiuni de protest le-au  membrilor Sanitas că nu au participat la acţiunile lor, deşi medicii nu dau dovadă de solidaritate cu cadrele medicale medii atunci când acestea au nevoie de sprijin, potricit lui Marius Sepi.

Potrivit liderilor Sanitas, priorităţile de acum ale federaţiei sunt rezolvarea inechităţilor salariale şi deblocarea posturilor vacante din Sănătate, precum şi o nouă creştere salarială cu 25% în anul 2016 pentru angajaţii sistemului sanitar.

La evenimentul de vineri a fost şi o prezenţă-surpriză. Este vorba de europarlamentarul Victor Negrescu, care a deplâns, alături de sindicalişti, subfinanţarea sistemului sanitar din România şi a spus că prioritatea sa la Bruxelles este, în momentul de faţă, crearea unei linii directe de finanţare a acestui sistem din fonduri europene. El a fost rugat şi a primit să promoveze campania “Nu agresaţi cadrele medicale!”, care are ca obiectiv principal adoptarea unui act legislativ dedicat corpului medical şi care să descurajeze violenţa de orice natură, fizică sau verbală, la adresa cadrelor medicale.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here