Garda de Mediu Olt a aplicat, luna trecută, amenzi de peste 46.000 de lei

Comisariatul Judeţean Olt al Gărzii Naţionale de Mediu a efectuat, luna trecută, peste 100 inspecţii şi controale în domeniul protecţiei mediului, în timpul cărora a aplicat amenzi în valoarea de peste 46.000 de lei pentru diverse încălcări ale legii. 

Este vorba de 29 de inspecţii de mediu planificate şi de 80 de controale neplanificate efectuate de comisarii de mediu olteni în domeniul controlului poluării industriale şi respectării regimului substanţelor chimice periculoase, precum şi în domeniul biodiversităţii, biosecurităţii şi ariilor naturale protejate.

„Activităţile de inspecţie şi control au vizat verificarea dispoziţiilor legale în vigoare şi a condiţiilor stabilite în actele de reglementare din domeniul controlului poluării industriale, fabricarea confecţii textile, colectarea şi tratarea apelor uzate, respectiv din domeniul biodiversităţii, biosecurităţii şi atriilor naturale protejate, fiind verificate diverse activităţi industriale şi agricole, precum şi activităţi de exploatare a resurselor naturale. În aceeaşi perioadă s-au realizat inspecţii pentru autorizare şi la finalizarea proiectelor cu finanţare din Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare. Aceste inspecţii au fost realizate în colaborare cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Olt”, a declarat şeful Gărzii de Mediu Olt, Gheorghe Neacşa.

Tot luna trecută a avut loc şi o acţiune de control la nivelul autorităţilor administraţiei publice locale, acţiune stabilită prin ordinul al prefectului judeţului Olt, în colaborare cu Sistemul de Gospodărire a Apelor Olt, Sistemul Hidrotehnic Jitaru şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt, acţiune care avizat starea de întreţinere a cursurilor de apă, podurilor, podeţelor şi rigolelor stradale.

În timpul controalelor, comisarii de mediu a constatat mai multe fapte de natură contravenţională, aplicând patru amenzi în valoare totală de 46.500 lei şi un avertisment. Cea mai mare amendă, în valoare de 40.000 lei, a fost aplicată pentru nerespectarea obligaţiei de a depozita deşeurile doar în spaţii amenajate. Alte două amenzi, în valoare totală de 6.000 lei, a fost dată pentru neţinerea evidenţei gestiunii deşeurilor rezultate din activităţile desfăşurate, iar o sancţiune contravenţională de 500 lei – pentru nerespectarea obligaţiei autorităţilor administraţiei publice locale de a organiza acţiuni de control privitoare la păstrarea curteniei în locuri publice.

În aceeaşi perioadă, Garda de Mediu Olt a soluţionat 17 sesizări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here