Consilierul local Florin Cîtu rămâne sub control judiciar, a stabilit, marţi, Tribunalul Olt

Consilierul local din Potcoava Florin Cătălin Cîtu rămâne sub control judiciar în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală, alături de un alt inculpat, Marin Bolboaşă. 

Decizia aparţine Tribunalului Olt şi a fost luată marţi. „În baza art. 208 alin. 5 C.pr.pen. constată temeinicia şi legalitatea măsurii preventive a controlului judiciar aplicată inculpaţilor Bolboaşă Marin şi Cîţu Florin Cătălin. Menţine această măsură preventivă aplicată celor doi inculpaţi”, se arată în soluţia instanţei. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată în 48 de ore.

Florin Cătălin Cîtu, consilier local al oraşului Potcoava, a fost arestat preventiv în noiembrie 2015 de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt pentru evaziune fiscală. Partenerul său de afaceri, Marin Bolboaşă, din Văleni, a fost şi el arestat, dar în lipsă, întrucât se sustragea urmării penale.

Procurorii spun că, în perioada 14.10.2010 – 30.11.2011, inculpaţii Marin Bolboaşă, administrator de drept al firmei, şi Florin Cătălin Cîtu, administrator de fapt, în calitate de administrator de drept şi respectiv administrator, au omis să evidenţieze în actele contabile ori în alte documente legale operaţiunile comerciale efectuate sau veniturile realizate din relaţiile comerciale desfăşurate cu alte societăţi comerciale, creându-se un prejudiciu bugetului consolidat al statului în sumă de 670.263 lei.

Ulterior, arestul preventiv aplicat în cazul celor doi inculpaţi a fost înlocuit de magistraţi cu măsura controlului judiciar.

Florin Cătălin Cîtu a fost ales consilier local în Potcoava pe listele PP-DD. Potrivit ultimelor declaraţii de avere depuse şi care apar pe site-ul primăriei, el nu deţine în proprietate nimic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here