Un tânăr de 19 ani din Caracal, căutat de poliţişti după ce a înjunghiat grav o persoană

Un tânăr de 19 ani din Caracal este căutat de poliţişti sub acuzaţia de tentativă de omor după ce el a înjunghiat, săptămâna trecută, o persoană de 26 de ani în urma unei altercaţii în curtea unei şcoli. Deşi agresorul a anunţat telefonic organele de cercetare penală că se va prezenta de bunăvoie la audieri, tânărul este de negăsit. La cererea procurorilor, Tribunalul Olt a emis pe numele acestuia, în lipsă, mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În fapt, s-a reţinut că, în seara zilei de 07.04.2016, în curtea Şcolii nr. 7 din municipiul Caracal,  între inculpat, Ionuţ Robert Voinea, în vârstă de 19 ani, şi victima sa, C.C.C., în vârstă de 26 ani, tot din Caracal, acesta din urmă fiind înjunghiat în zona abdominală, fiindu-i provocate leziuni traumatice pentru a căror vindecare sunt necesare 35-40 zile de îngrijiri medicale. În prezent, victima este internată în Spitalul Municipal Caracal, unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale de necesitate.

Deşi a anunţat organele de cercetare că se va va preda, agresorul este de negăsit.

„Procurori ai secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus, prin ordonanţa din data de 09.04.2016, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de suspectul V.I.R., în vârstă de 19 ani, din municipiul Caracal, judeţul Olt, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor, prev. de art. 32 alin. 1 C.p. rap. la art. 188 alin. 1 şi 2 C.p. Inculpatul V.I.R., după săvârşirea faptei, deşi a fost căutat în mai multe rânduri în vederea audierii şi, cu toate că a anunţat organele de urmărire penală că urmează a se prezenta în vederea audierii, nu a făcut acest lucru, se sustrage de la urmărirea penală. Pentru aceste motive, în data de 09.04.2016, procurorii secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au întocmit referatul cu propunere de arestare, în lipsă, a inculpatului V.I.R. şi au înaintat dosarul cauzei şi propunerea la Tribunalul Olt”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Prin încheierea nr. 30/09.04.2016, Tribunalului Olt a admis propunerea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile.

Deşi pus sub învinuire, tânărul beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, au ţinut să precizeze procurorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here