Trei persoane, trimise în judecată de procurorii Parchetului Slatina pentru furt calificat

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina au dispus trimiterea în judecată a trei inculpaţi pentru furt calificat, doi dintre ei fiind acuzaţi şi de încercarea de a influenţa martorii să dea declaraţii mincinoase, potrivit OLT-ALERT.

Marian Eremia, Florin-Alin Mirea şi Ilie-Gabriel Gulie au fost trimişi în judecată pentru furt calificat după ce, în luna ianuarie a acestui an, au furat din incinta unei societăţi comerciale din Slatina mai multe unelte electrice profesionale pe care ulterior au încercat să le vândă. Primii doi au fost trimişi în faţa instanţei în stare de reţinere, iar ce de-al treilea în stare de arest preventiv într-o altă cauză.

Potrivit procurorilor, „în noaptea de 28 spre 29.01.2016, în jurul orei 03.00, inculpații cei trei inculpaţi, prin forţarea unei ferestre, au pătruns în punctul de lucru al S.C. ONILĂ NICKON S.R.L., situat în municipiul Slatina, str. Victoriei nr.11, bl.11, sc.A, ap.2, parter, jud.Olt şi din interior au sustras un număr de şase unelte electrice profesionale marca BOSCH, respectiv: trei ciocane rotopercutor, o mașină de găurit și două polizoare unghiulare, în valoare totală de 10.000 lei”.

Pe parcursul urmăririi penale, doi dintre inculpați, respectiv Marian Eremia, Florin-Alin Mirea, au încercat să-l determine pe un martor ca, în situația în care va fi chemat la organele de poliție, să nu declare adevărul, iar în 3 martie, aceiași inculpați au încercat să determine un alt martor să nu declare faptul c,ă la sfârșitul lunii ianuarie, i-au oferit spre vânzare bunurile sustrase.

Procurorii fac precizarea că trimiterea în judecată a inculpaţilor este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here