Amenzi de peste 30.000 de lei aplicate de poliţiştii din Olt în numai două zile

În urma unor acţiuni desfăşurate în week-end la nivelul judeţului Olt, poliţiştii au aplicat peste 140 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 32.000 lei.

146 de poliţişti cu atribuţii pe linie de ordine publică, rutieră şi acțiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, împreună cu jandarmi, au acţionat, în intervalul 8 – 9 aprilie, pe timp de noapte, în sistem integrat, pe linia prevenirii faptelor antisociale în incinta barurilor, discotecilor şi cluburilor, precum şi pe linia prevenirii şi combaterii faptelor la regimul circulaţiei pe raza de competenţă.

Oamenii legii au efectuat zeci de controale, fiind controlate 56 localuri, în urma cărora au fost constatate patru infracţiuni la regimul circulației rutiere şi a fost prinsă o persoană urmărită în temeiul legii.

Poliţiştii au reţinut patru permise de conducere şi au retras două certificate de înmatriculare.

„Acţiunile s-au soldat cu aplicarea a 147 sancţiuni contravenţionale, dintre care 37 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 110 la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice (7 pentru viteză, 2 pentru alcool și 101 pentru alte abateri la regimul rutier), valoarea acestora ridicându-se la 31.900 lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, comisarul şef Claudia Radu.

Printre „victimele” poliţiştilor s-au numărat şi trei tineri, de 25, 27 și 33 de ani, toți din Verguleasa, prinşi de oamenii legii în timp ce transportau, cu o căruţă, şase bucăți de conductă metalică sustrase dintr-o coloană dezafectată, aparținând unei societăți comerciale de distribuție a produselor petroliere. Cei trei bărbaţi s-au ales cu dosare penale pentru furt calificat.

De asemenea, o tânără de 22 de ani, din Slatina, a fost depistată, sâmbătă, de poliţiştii Biroului Rutier conducând un autoturism sub influenţa băuturilor alcoole. Aceasta a fost oprită pe strada Ecaterina Teodoroiu şi nu mică le-a fost mirarea oamenilor legii când au descoperit că fata avea o concentrație de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, pe  DJ 604, pe raza comunei Vădastra, polițiștii au depistat un bărbat, de 38 ani, din comuna Obârşia, în timp ce conducea autoturismul având o concentraţie de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„În ambele cazuri, au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice având o îmbibație alcoolică peste limita legală”, a precizat ofiţerul de relaţii cu presa al IPJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here