Şef de la ‘Crimă Organizată’, arestat la cererea DNA. La ce fapte s-a pretat

DNA a obţinut arestarea pe o perioadă de 30 de zile a unui fost şef de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul IGPR. Acesta era deja cercetat sub control judiciar, însă a încălcat condiţiile măsurii preventive.

OFICIAL: Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au formulat, la data de 23 martie 2016, propunerea de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu măsura arestării preventive pentru 30 de zile a inculpatului BOLBOŞANU CONSTANTIN, la data faptelor șef serviciu în cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR). Faţă de acesta, procurorii efectuează acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracțiunii luare de mită.

Propunerea procurorilor a fost admisă de instanţă, contestaţia formulată de inculpat a fost respinsă, iar la data de 11 aprilie 2016 a fost pus în executare mandatul de arestare preventivă.

Propunerea de arestare preventivă a fost formulată ca urmare a faptului că, în cursul lunii martie 2016, inculpatul BOLBOŞANU CONSTANTIN a contactat o persoană ce urma să fie audiată ca martor în cauză a informat-o în amănunt despre probele relevante administrate în cauză, despre conţinutul declaraţiilor sale şi ale martorilor (omiţând adevărul în unele situaţii) şi a indicat persoanei respective ce să declare în cazul în care va fi audiată de procurori.

Amintim că, în prezenta cauză, la data de 9 noiembrie 2015, procurorii DNA au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpatului Bolboşanu Constantin, însă instanţa a respins cererea de arestare şi a dispus măsura controlului judiciar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here