Peste 90 de accidente rutiere cu 6 morţi şi 127 de răniţi pe şoselele din Olt în doar trei luni

Pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei în trafic şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere, poliţiştii olteni cu atribuţiuni în domeniu au organizat, în primul trimestru din acest an, 760 de acţiuni, la care au participat, pe lângă efectivele proprii, poliţişti de la alte formaţiuni şi reprezentanţi ai societăţii civile. Cu toate acestea, pe drumurile din judeţ s-au petrecut, în cele trei luni, 29 de accidente grave, soldate cu şase morţi şi 27 răniţi grav, precum şi 69 de accidente uşoare soldate cu 100 răniţi.

Ca urmare a acţiunilor derulate în ianuarie, februrie şi martie, oamenii legii olteni au descoperit peste 200 de infracţiuni, din care 113 la regimul circulaţiei rutiere şi 98 de altă natură, potrivit unei statistici întocmite de Poliţia Rutieră Olt. Documentul mai arată că au fost aplicate 13.714 de contravenţii, acestea vizând, în special, nerespectarea regimului de viteză, nefolosirea centurii de siguranţă, nerespectarea regulilor de prioritate şi conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice.

„Au fost reţinute 621 de permise de conducere şi retrase 200 certificate de înmatriculare, pentru defecţiuni tehnice sau alte nereguli”, se mai precizează în raportul Poliţiei.

Cu toate eforturile depuse de poliţişti, pe drumurile din judeţ s-au petrecut, în cele trei luni, 29 de accidente grave, soldate cu şase morţi şi 27 răniţi grav. În aceeaşi perioadă s-au înregistrat  69 de accidente uşoare soldate cu 100 răniţi, restul fiind avarii uşoare.

„Printre cauzele generatoare de accidente, cele mai frecvente sunt nerespectarea regimului legal de viteză, conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi nefolosirea centurii de siguranţă”, potrivit raportului Poliţiei Rutiere Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here